Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă 3 milioane de euro atrase de Consiliul Județean Sibiu pentru două spitale

Consiliul Județean Sibiu va reabilita termic patru clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie și Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu. Este vorba despre Dispensarul, Pavilionul II și Pavilionul Administrativ de la Spitalul de Pneumoftiziologie și despre Pavilionul IV de la Spitalul de Psihiatrie, care însumează o suprafață utilă de peste 2.500 mp. Finanțarea nerambursabilă pentru aceste investiții, asigurată din fonduri europene atrase de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020, se ridică la 14,62 milioane lei, adică peste 3 milioane de euro, la care se adaugă contribuția proprie a Consiliului Județean de 298.532,57 lei.
Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și directorul ADR Centru, Simion Crețu, au semnat miercuri, 31 iulie, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, cele trei contracte de finanțare aferente acestor proiecte:
1.Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu- Dispensar.
Valoarea totală a proiectului este de 3.149.441,99 lei (TVA inclus), din care contribuția CJ Sibiu este de 62.988,84 lei.
Perioada de implementare a proiectului este de aproximativ 6 ani (73 luni).
2.Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu- Pavilion 2 și Pavilion Administrativ.
Valoarea totală a proiectului este de 7.647.159,46 lei (TVA inclus) din care contribuția CJ Sibiu este de 152.943.19 lei. Perioada de implementare a proiectului este de aproape 7 ani (83 de luni).
3. Eficientizarea energetică a pavilionului IV al Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu
Valoare totală aproiectului este de 4.130.026,88 lei din care contribuția CJ Sibiu este de 82.600,54
Perioada de implementare este de doi ani: august 2018 – iulie 2020 .
”Pentru reabilitarea spitalelor din județ, valoarea totală a fondurilor europene contractate deja de Consiliul Județean Sibiu se ridică la aproximativ 14 de milioane de euro, dacă luăm în calcul proiectele contractate azi și proiectul semnat în luna mai 2018 pentru eficiența energetică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Fondurile europene rămân cea mai importantă sursă pentru dezvoltarea județului, în condițiile reducerii alocărilor bugetare de la guvern, iar reușita noastră se datorează muncii în echipă. De cele trei proiecte pentru care am semnat azi contractele de finanțare vor beneficia cel puțin 10.000 de oameni – pacienți deserviți anual de cele două spitale, precum și personalul spitalelor – care se vor bucura de condiții îmbunătățite”, a declarat Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul TeraPlast și-a dublat cifra de afaceri

Articolul următor

BMW, investiție de peste 1 miliard de euro la noua sa fabrică din Debrecen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share