Investitii Sibiu Ultimele stiri

Încă 3 milioane de euro atrase de Consiliul Județean Sibiu pentru două spitale

Consiliul Județean Sibiu va reabilita termic patru clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie și Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu. Este vorba despre Dispensarul, Pavilionul II și Pavilionul Administrativ de la Spitalul de Pneumoftiziologie și despre Pavilionul IV de la Spitalul de Psihiatrie, care însumează o suprafață utilă de peste 2.500 mp. Finanțarea nerambursabilă pentru aceste investiții, asigurată din fonduri europene atrase de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020, se ridică la 14,62 milioane lei, adică peste 3 milioane de euro, la care se adaugă contribuția proprie a Consiliului Județean de 298.532,57 lei.
Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și directorul ADR Centru, Simion Crețu, au semnat miercuri, 31 iulie, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, cele trei contracte de finanțare aferente acestor proiecte:
1.Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu- Dispensar.
Valoarea totală a proiectului este de 3.149.441,99 lei (TVA inclus), din care contribuția CJ Sibiu este de 62.988,84 lei.
Perioada de implementare a proiectului este de aproximativ 6 ani (73 luni).
2.Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu- Pavilion 2 și Pavilion Administrativ.
Valoarea totală a proiectului este de 7.647.159,46 lei (TVA inclus) din care contribuția CJ Sibiu este de 152.943.19 lei. Perioada de implementare a proiectului este de aproape 7 ani (83 de luni).
3. Eficientizarea energetică a pavilionului IV al Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu
Valoare totală aproiectului este de 4.130.026,88 lei din care contribuția CJ Sibiu este de 82.600,54
Perioada de implementare este de doi ani: august 2018 – iulie 2020 .
”Pentru reabilitarea spitalelor din județ, valoarea totală a fondurilor europene contractate deja de Consiliul Județean Sibiu se ridică la aproximativ 14 de milioane de euro, dacă luăm în calcul proiectele contractate azi și proiectul semnat în luna mai 2018 pentru eficiența energetică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Fondurile europene rămân cea mai importantă sursă pentru dezvoltarea județului, în condițiile reducerii alocărilor bugetare de la guvern, iar reușita noastră se datorează muncii în echipă. De cele trei proiecte pentru care am semnat azi contractele de finanțare vor beneficia cel puțin 10.000 de oameni – pacienți deserviți anual de cele două spitale, precum și personalul spitalelor – care se vor bucura de condiții îmbunătățite”, a declarat Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Related posts

Afacerea de familie Agro Radu din Păuleşti, vânzări de circa 6 milioane euro

Stefana Muresan

Zi fierbinte la ROMGAZ

Ligia Voro

Oferta TAROM pentru sărbătorile de iarnă: bilete de la 119 euro dus-întors pentru destinații externe

Papuc Irina

Leave a Comment