Turism Ultimele stiri

Turismul balnear, loc important în cadrul Strategiei naţionale de turism

Turismul balnear va ocupa un loc important în cadrul Strategiei naţionale de turism ce va fi definitivată până la sfârşitul acestui an, a declarat joi, la Covasna, secretarul general adjunct din cadrul Ministerului Turismului, Adrian Stoica.

“La nivelul Ministerului Turismului, tratăm cu responsabilitate domeniul balnear (…) Un lucru foarte important este că, până la sfârşitul anului, vom avea o Strategie naţională de turism, în cadrul căreia o componentă principală o va constitui şi turismul de sănătate, balnear. Colegii noştri au fost implicaţi în abordarea acestor subiecte cu experţi de la Banca Mondială. Considerăm că expertiza celor de la Banca Mondială va crea un cadru coerent şi paşi de urmat clar definiţi”, a declarat. potrivit Agerpres, Adrian Stoica, în deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Bursei şi Forumului de turism balnear de la Covasna.

Acesta a mai spus că măsurile anunţate de Ministerul Turismului, respectiv TVA 5% pentru activităţile din domeniul turismului, redevenţă zero pentru apa geotermală şi minerală, precum şi posibilitatea accesării fondului de investiţii de către autorităţile locale, vor contribui la revigorarea staţiunilor balneare din ţara noastră.

Cât priveşte masterplanul pentru dezvoltarea turismului balnear, Stoica a spus că acesta a necesitat o reactualizare, iar în momentul de faţă “este pregătit pentru a pleca pe circuitul de avizare din cadrul ministerelor”.

Reprezentantul Ministerului Turismului a menţionat, de asemenea, că datele statistice indică o creştere a numărului de turişti în staţiunile balneare din ţară, lucru care s-a datorat şi voucherelor de vacanţă.

“Pe semestrul I datele indică faptul că se menţin creşterile şi să nu uităm că o componentă foarte importantă au fost vouchere de vacanţă, proiect ce va fi implementat sub aceeaşi formă şi anul viitor (…) Din perspectiva dinamicii în turismul balnear am observat o creştere a numărului de turişti cu 10% în 2017 faţă de 2016, trend care se menţine şi în anul curent, 2018, iar la final sper să avem cifre foarte bune”, a mai spus acesta.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în staţiunile balneare din ţara noastră au fost 851.040 turişti în 2016, dintre care 46.085 străini, respectiv 945.257 în 2017, dintre care 48.742 străini. Printre staţiunile cele mai căutate s-au numărat Băile Felix, Călimăneşti, Sovata şi Băile Herculane.

Forumul de turism balnear de la Covasna, organizat de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, se desfăşoară în perioada 20-21 septembrie în staţiunea Covasna, iar la acesta participă cei mai importanţi operatori din turismul balnear, precum şi invitaţi din ţară şi străinătate.

În paralel este organizată şi o bursă, în cadrul căreia îşi prezintă ofertele reprezentanţi ai agenţiilor de turism, producători şi distribuitori de produse şi echipamente destinate sectorului de turism balnear şi spa.

Related posts

Servicii IoT personalizate pentru Transilvania: Navigator Cloud

Transilvania Business

Brandul Orange Business Services pe piața românească

Ligia Voro

“Vrem piste ca afară pentru o distanţare fizică reală”

Nora Dumitrescu

Compania de Apă Someș și-a dublat numărul de beneficiari

Nora Dumitrescu

Clujul vrea să atragă 4 mil. euro din taxa pe turism

redactia

Număr record de cereri pentru negocierile cu băncile în cadrul CSALB

Traian Dan

Cluj-Napoca investește zeci de milioane de euro în tramvaie și troleibuze noi

Stefana Muresan

În starea de urgență, tinerii au devenit mai conștiincioși cu gestionarea banilor

Traian Dan

Premieră: Pacienți cu ocluzie coronariană totală cronică, salvați prin două intervenții complexe la Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca

Stefana Muresan

Sibiu Quality Days 2019, a 10-a ediție

Nicolae Pop

Mai mult de o treime dintre directorii executivi în cele mai mari companii din România sunt femei

Papuc Irina

Program de tehnologie în școli, inițiat de JCI și Lions

Nora Dumitrescu

Cea mai modernă fabrică de pâine din Europa, în Câmpia Turzii, cu făină din Mureș și Hunedoara. Investiție de 50 mil. euro a grupului belgian La Lorraine

redactia

MYS 2020: A Superyacht Industry Support Show

Ionut Oprea

1000 Cities Adapt Now

Ionut Oprea

La inițiativa Asociației ProAfaceri, o delegație de oameni de afaceri au vizitat șantierul viitorului Aeroport Internațional Brașov

Nicolae Pop

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

O afacere de familie românească, cu produse lactate 100% naturale, a deschis primul magazin la Alba Iulia

redactia

Doi prieteni au repus pe picioare brandul de schiuri Reghin

redactia

Rareș Bogdan: „Mâncarea poate fi un atu uluitor pe care România să-l aibă în perioada următoare”

Transilvania Business

Românii și belgienii își dispută proiectarea noii zone Expo Transilvania

Nora Dumitrescu

Proiecte în valoare de 34 de miliarde de euro, trimise Băncii Europene de Investiții pentru finanțare

Ion Surdu

Organizatorii de evenimente, librăriile și editurile primesc bani de la Guvern

Traian Dan

Leave a Comment