Turism Ultimele stiri

Turismul balnear, loc important în cadrul Strategiei naţionale de turism

Turismul balnear va ocupa un loc important în cadrul Strategiei naţionale de turism ce va fi definitivată până la sfârşitul acestui an, a declarat joi, la Covasna, secretarul general adjunct din cadrul Ministerului Turismului, Adrian Stoica.

“La nivelul Ministerului Turismului, tratăm cu responsabilitate domeniul balnear (…) Un lucru foarte important este că, până la sfârşitul anului, vom avea o Strategie naţională de turism, în cadrul căreia o componentă principală o va constitui şi turismul de sănătate, balnear. Colegii noştri au fost implicaţi în abordarea acestor subiecte cu experţi de la Banca Mondială. Considerăm că expertiza celor de la Banca Mondială va crea un cadru coerent şi paşi de urmat clar definiţi”, a declarat. potrivit Agerpres, Adrian Stoica, în deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Bursei şi Forumului de turism balnear de la Covasna.

Acesta a mai spus că măsurile anunţate de Ministerul Turismului, respectiv TVA 5% pentru activităţile din domeniul turismului, redevenţă zero pentru apa geotermală şi minerală, precum şi posibilitatea accesării fondului de investiţii de către autorităţile locale, vor contribui la revigorarea staţiunilor balneare din ţara noastră.

Cât priveşte masterplanul pentru dezvoltarea turismului balnear, Stoica a spus că acesta a necesitat o reactualizare, iar în momentul de faţă “este pregătit pentru a pleca pe circuitul de avizare din cadrul ministerelor”.

Reprezentantul Ministerului Turismului a menţionat, de asemenea, că datele statistice indică o creştere a numărului de turişti în staţiunile balneare din ţară, lucru care s-a datorat şi voucherelor de vacanţă.

“Pe semestrul I datele indică faptul că se menţin creşterile şi să nu uităm că o componentă foarte importantă au fost vouchere de vacanţă, proiect ce va fi implementat sub aceeaşi formă şi anul viitor (…) Din perspectiva dinamicii în turismul balnear am observat o creştere a numărului de turişti cu 10% în 2017 faţă de 2016, trend care se menţine şi în anul curent, 2018, iar la final sper să avem cifre foarte bune”, a mai spus acesta.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în staţiunile balneare din ţara noastră au fost 851.040 turişti în 2016, dintre care 46.085 străini, respectiv 945.257 în 2017, dintre care 48.742 străini. Printre staţiunile cele mai căutate s-au numărat Băile Felix, Călimăneşti, Sovata şi Băile Herculane.

Forumul de turism balnear de la Covasna, organizat de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, se desfăşoară în perioada 20-21 septembrie în staţiunea Covasna, iar la acesta participă cei mai importanţi operatori din turismul balnear, precum şi invitaţi din ţară şi străinătate.

În paralel este organizată şi o bursă, în cadrul căreia îşi prezintă ofertele reprezentanţi ai agenţiilor de turism, producători şi distribuitori de produse şi echipamente destinate sectorului de turism balnear şi spa.

Related posts

Autostrada Oradea – Arad, posibilă datorită Poloniei

redactia

CNAIR promite finalizarea loturilor 3 și 4 din Lugoj – Deva

Stefana Muresan

Soluție pentru videoconferințe implementată la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj

Ligia Voro

Alimentarea cu apă de la Gilău, cel mai mare proiect de infrastructură derulat în Sălaj. Primele contracte de lucrări, semnate în acest an

redactia

Bunele practici de management, dezbătute la o degustare de vin

Nora Dumitrescu

PATZAIKIN, o reconstituire a drumului cânepii în România

Papuc Irina

FIHR: Brașovul, Clujul și Timișoara, evoluții pozitive în 2017

Stefana Muresan

IMM-urile propun un program de măsuri pentru relansarea economică a României

Traian Dan

EMS Floor înființează o școală de meserii pentru tinerii din Ardeal

Nora Dumitrescu

Endava a dezvoltat pro bono aplicația mobilă pentru Via Transilvanica

Nicolae Pop

Clujul își modernizează șoselele din zonele montană și metropolitană

Nora Dumitrescu

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Cluj Symphony Experience – un weekend în care muzica este trăită altfel la Cluj

Ligia Voro

Brașovul își va premia oamenii de afaceri la începutul lunii septembrie, într-o locație în aer liber, de peste 10.000 mp

redactia

[Enjoy Transylvania!] Produs de Cluj, a project of the Cluj County Council that supports the local economy

Transilvania Business

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”: Zboruri zilnice spre Istanbul, reluarea și suplimentarea unor curse interne, parteneriat cu universitățile clujene și noi proiecte de infrastructură

redactia

Proprietarul SunGarden: “Hotelurile pot deveni acum centre pentru vârstnici”

Nora Dumitrescu

Piața imobiliară a Transilvaniei, pregătită de criza coronavirusului

Nora Dumitrescu

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Ligia Voro

Târgul gusturilor din Valea Ierului, organizat sâmbătă și duminică la Oradea

Traian Dan

Clujul domină piața regională a birourilor

Nora Dumitrescu

Grupul Delivery Hero anunță achiziția integrală a hipMenu

Ligia Voro

Mercure Timișoara – primul hotel Accor din oraș, deschis pe 5 octombrie

Papuc Irina

24REAL: masini gratis pentru birou inchiriat

Papuc Irina

Leave a Comment