Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Şoseaua care leagă Hunedoara de Călan, modernizată cu 36,4 milioane lei, fonduri europene

Şoseaua care face legătura între oraşele Hunedoara şi Călan, în lungime de 9,1 kilometri, va fi modernizată în baza unui contract de finanţare cu fonduri europene în valoare totală de 36,4 milioane lei, investiţia fiind apreciată marţi de autorităţile judeţene şi locale pentru că deschide o nouă variantă de acces rapid spre autostrada A1 Deva-Sibiu.

Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat marţi, la sediul Primăriei Hunedoara, termenul de execuţie fiind stabilit pentru maxim 23 de luni, la care se adaugă o perioadă de trei luni necesară pentru proiectarea investiţiei.

“Este un proiect foarte important pentru municipiul Hunedoara, pentru că avem o altă perspectivă asupra accesului la autostradă. Dacă până acum dispuneam doar de drumul judeţean Hunedoara – Sântuhalm – Simeria, de acum vom putea discuta despre o altă variantă. Sper să se accelereze ritmul lucrărilor şi termenele despre care se vorbeşte să fie, de ce nu, înjumătăţite. Investiţia este importantă atât pentru locuitorii municipiului Hunedoara, cât şi pentru turiştii care intră în oraş dinspre Valea Jiului sau cei care vor veni de pe autostradă, de la Simeria Veche”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, citat de Agerpres.

Modernizarea drumului judeţean a fost apreciată şi de autorităţile din oraşul Călan, în condiţiile în care asistenţa medicală spitalicească pentru locuitorii din zonă este asigurată de spitalul din municipiul Hunedoara.

Contractul de proiectare şi execuţie a obiectivului de investiţii “Modernizare DJ 687 Sântuhalm-Hunedoara-Călan” are o valoare de 36,4 milioane lei, din care Uniunea Europeană asigură o finanţare nerambursabilă de 28,22 milioane lei, Consiliul Judeţean Hunedoara suportă o cotă de cofinanţare de 2% din valoarea totală a proiectului, adică 664.000 lei, la care se adaugă o susţinere din fonduri guvernamentale în valoare de 4,31 milioane lei.

De asemenea, din bugetul CJ Hunedoara va fi susţinută şi o finanţare în valoare de 3,13 milioane lei necesară pentru construirea unui pod peste o cale ferată, lucrare necesară, dar care nu era eligibilă în proiectul iniţial.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Câștigătorul licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania - Asocierea Trameco SA - Vahostav-SK, a.s. - Drumuri Bihor SA - Drum Asfalt SRL - East Water Drillings SRL

Articolul următor

GAL Timişoara a atras fonduri europene de aproape 7 mil. euro, pentru dezvoltarea durabilă a cartierelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share