Cluj Eveniment

Bogdan CHIRIŢOIU, Preşedintele Consiliului Concurenţei, participă la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 23 octombrie 2018

PRIAevents împreună cu Consiliul Concurenței organizează în 23 octombrie în premieră la Cluj-Napoca conferința PRIA Competition – eveniment care va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din Cluj – IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.

Bogdan M. CHIRIŢOIU – Preşedintele Consiliului Concurenţei, a acceptat invitația de a participa la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca 2018 – evenimentul cu o structură complexă, pentru prima dată organizat la acest nivel în regiune. Evenimentul va avea loc la hotel Opera Plaza, sala Cristal, începând cu ora 9,30.

Această conferință importantă este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.

Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței. Membrii unor asociații profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie calcate când vine vorba despre concurență. Și companiile de stat trebuie să respecte mediul concurențial. Iar autoritățile trebuie să vegheze la păstrarea unui astfel de mediu.

Asadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Lectorii invitați la această conferință sunt: Emil BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Bogdan M. CHIRIŢOIU – Preşedinte, Consiliului Concurenţei; Marius PÎRVU – Președinte, ANPC; Acad. Prof. univ. dr. Ioan – Aurel POP – Rector, UBB Cluj; Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații; Adrian STER – Partener, Wolf Theiss Romania; Voicu OPREAN – Președinte, Aries Transilvania; Mihaela RUS – Presedinte/Fondator, AFA Cluj; Ludger THOL – Presedinte, DWNT; Bogdan HEREA – Presedinte, C.FAC; Daniel Homorodean – Board member Cluj IT Cluster/ Președinte Arxia; Irina VIJOLI – Fondator, Digiquery. Conferința va fi moderată de către Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.
Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Conferința PRIA Competition face parte din seria de conferințe PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Related posts

Vânzările Eximtur au depăşit 55 de milioane de euro în 2017

Stefana Muresan

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

La Lorraine Romania și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi

Stefana Muresan

Slănină cu aur granulat de 24k, praline cu ciocolată și slănină și ecler cu cremă de jumări, la Cluj Napoca

redactia

Ce­macon, profit de 14 mil. de lei, în nouă luni

Stefana Muresan

Prima ședință de consiliu local în sistem videoconferință

Nora Dumitrescu

Asociaţia "Hai cu noi în Horă" deschide programul de dezvoltare personală “Joyful Teaching”

Ionut Oprea

UBB organizează pentru liceeni concursuri care pot înlocui examenul de admitere

redactia

Lansare de carte: Vasile Dâncu, „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă”, la Gaudeamus

Stefana Muresan

UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Stefana Muresan

Constructorul a reînceput activitatea pe lotul 2 al autostrăzii Ogra – Campia Turzii

redactia

Constructorii clujeni de la ACI, investiție de 12 mil. euro într-un ansamblu rezidenţial cu 170 de apartamente

Stefana Muresan

SHIFT. CHANGE MANAGEMENT CONFERENCE

Hotelurile Clujului vor scutiri de taxe și impozite

Nora Dumitrescu

Invata ce inseamna designul de interior pe 6-7 octombrie, la Bucuresti

redactia

Holcim România și Junior Achievement au lansat proiectul pilot ABCdar Verde

Traian Dan

Tehnologia revoluționează sistemul medical și industria farmaceutică. iCEE.health revine în București, pe 14 iunie

Stefana Muresan

Cluj-Napoca, cel mai ridicat indice al calității vieții din România, în 2019

redactia

Conferința Internațională de Service-Learning, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

The Woman 2019: Manageri ai oamenilor care au pus valorile in prim plan

Stefana Muresan

APIA a inceput plata finală a subvențiilor

Programul national de microindustrializare 2016 în consultare publică

Transilvania Business

Farmec își va recicla ambalajele de cosmetice

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj beneficiază de noi rute și măriri de frecvențe în programul de vară 2018

Stefana Muresan

Leave a Comment