Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Comisia Europeană: Cluj-Napoca a primit finanțare pentru acţiuni urbane inovatoare

Comisia Europeană (CE) a anunţat miercuri cele 22 de oraşe câştigătoare în cadrul celei de-a treia cereri de proiecte privind acţiunile urbane inovatoare, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Astfel, 92 de milioane de euro din partea Fondului European de Dezvoltare Regională vor finanţa soluţii inovatoare pentru abordarea provocărilor urbane, cum ar fi calitatea aerului, schimbările climatice, locuinţele, locurile de muncă şi competenţele pentru economia locală.

Oraşele care au primit finanţare şi domeniile sunt: locuri de muncă şi competenţe în cadrul economiei locale: Aveiro (Portugalia), Cluj-Napoca (România), Cuenca (Spania), Eindhoven (Olanda), Vantaa (Finlanda), Ventspils (Letonia); adaptarea la schimbările climatice: Amsterdam (Olanda), Barcelona (Spania), Manchester (Marea Britanie), Riba-roja de Túria (Spania), Sevilla (Spania), Paris (Franţa); calitatea aerului: metropola Aix-Marseille Provence (Franţa), Breda (Olanda), Helsinki (Finlanda), Ostrava (Cehia), Portici (Italia); locuinţe: Bruxelles (Belgia), Budapesta (Ungaria), Gent (Belgia), Mataró (Spania), metropola Lyon (Franţa).

Printre exemplele de proiecte se numără noi soluţii pentru a reduce riscul de incendii periurbane în Riba-roja de Túria, Spania, o nouă generaţie de sisteme de alimentare cu energie bazate pe baterii electrice în Breda, Olanda, locuri de joacă şcolare rezistente în cazul valurilor de căldură în Paris, Franţa, locuinţe sociale eficiente din punct de vedere energetic în Budapesta, Ungaria şi orientare profesională inovatoare în Ventspils, Letonia.

De asemenea, miercuri, CE a lansat cea de-a patra cerere de propuneri în cadrul acţiunilor urbane inovatoare. 100 de milioane de euro sunt acum disponibile pentru oraşe pentru a finanţa proiecte inovatoare de protejare şi reducere a vulnerabilităţii spaţiilor publice, după cum s-a anunţat în Planul de acţiune din 2017 în cadrul Agendei europene privind securitatea. De asemenea, în urma cererii de propuneri, vor fi finanţate proiecte digitale, de mediu şi de incluziune.

“Prin aceste cereri de proiecte, transformăm oraşele din UE în laboratoare reale pentru a testa soluţii care au potenţialul de a îmbunătăţi calitatea vieţii în toate oraşele lumii. Şi deoarece securitatea urbană şi siguranţa spaţiilor publice au devenit o preocupare crucială pentru cetăţeni, după tragicele atacuri teroriste din ultimii ani, acum sprijinim oraşele în eforturile lor de a-şi proteja locuitorii”, a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

Related posts

La 100 de ani de la înființare, Opera își deschide larg ușile și își dezvăluie cortina!

Ligia Voro

Startupul de la Sibiu care vrea să redefinească tranzacțiile la nivel global. „Blockchain-ul va avea un puternic efect asupra creșterii PIB-ului global”

Ion Surdu

Maraton al Transplantului, la Spitalul Sf Constantin din Braşov. Nume mari ale transplantului internaţional au lucrat pro bono

redactia

Transfăgărășanul se închide începând cu 4 noiembrie

Ligia Voro

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Circulație restricționată pe DN14A, la Iernut, pentru Autostrada 3  

Ligia Voro

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, o nouă ediție susținută de Jidvei

Ligia Voro

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Nora Dumitrescu

ASF celebrează educația financiară în cadrul World Investor Week

Ligia Voro

Sălăjenii vor bea apă din lacul Tarnița

Nora Dumitrescu

Rompetrol a intrat în Ardeal cu noile stații de combustibil

Nora Dumitrescu

First Passengers Travel Safely on a Hyperloop

Ionut Oprea

Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice Timișoara

Stefana Muresan

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Papuc Irina

D-Link lansează camera termică DCS-9500T pentru măsurarea temperaturii

Papuc Irina

Peste 6 miliarde de euro pentru digitalizarea României. Ce se va întâmpla cu ADR după trecerea sa în subordinea Ministerului Digitalizării

Ion Surdu

Premieră- Theodora Golf Club participă cu stand propriu la Go Expo Helsinki 2019, Finlanda

Stefana Muresan

AECTRA Plastics: Staying tuned for more

Transilvania Business

Fundația Noi Orizonturi organizează Ziua Națională IMPACT

Nicolae Pop

Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni va costa 47 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

AAGES Târgu Mureș, profit semestrial aproape dublu

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Cluj, 87 de ani de la înființarea ca aerodrom civil. Noul program de vară

Stefana Muresan

Supercom ia locul Rosal pe străzile Clujului, pentru 18 milioane de euro

Nora Dumitrescu

STUDIU Brașovul, pe locul 5 în topul investițiilor IT, cu 3% din totalul business-ului din domeniu

Papuc Irina

Leave a Comment