București Real Estate

CBRE se mută în Aviatorilor 8

• CBRE Romania își mută birourile într-un sediu nou, situat în ansamblul Aviatorilor 8, cel mai probabil la finalul lui 2018;
• Până la finalizarea lucrărilor de amenajare a noilor spații, CBRE va utiliza birourile Spaces din proiectul Campus 6.

CBRE, liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, anunță mutarea într-un nou sediu, situat în proiectul de birouri Aviatorilor 8, dezvoltat de către NEPI Rockcastle și amplasat în Piata Victoriei. CBRE va ocupa un spațiu de aproape 1.000 m², la primul etaj al clădirii moderne de birouri care, alături de Vila Oromolu, face parte din ansamblul Aviatorilor 8. Conform estimărilor, lucrările de amenajare a noului sediu se vor finaliza până la sfârşitul lui 2018, urmând ca, de la începutul lunii noiembrie, CBRE să-și desfășoare temporar activitatea în spațiile de lucru flexibile Spaces din Campus 6, complex dezvoltat de către Skanska și administrat de către CBRE. Proiectul Campus 6 este situat lângă Universitatea Politehnică, în zona de centru-vest a capitalei.

Pentru amenajarea noilor birouri, CBRE colaborează cu Morphoza, companie de consultanță în design interior recunoscută pentru creativitate și soluții inovatoare. Conceptul a plecat de la ideea de birouri ale viitorului, în care accentul este pus pe starea de bine a angajatului, pe un mediu cât mai plăcut și creativ, în care tehnologiile ultra moderne se îmbină perfect cu cele mai sofisticate principii de wellness. CBRE a folosit pentru definirea și optimizarea spațiului, noile tehnologii pe care le deține, printre care aplicația de măsurare a gradului de utilizare a diferitelor tipuri de spații de lucru sau aplicația de simulare a spațiilor care permite tururi virtuale de tip 2D și 3D. O altă soluție inovatoare utilizată în amenajarea noului sediu CBRE este o metodologie proprie, folosită pentru creșterea stării de bine, a sănătății și, implicit, a productivității angajaților, prin alcătuirea unor profile profesionale și stabilirea conexiunii dintre modul de lucru și mediu.

“CBRE are echipe dedicate de specialiști care identifică și analizează cele mai bune amplasamente, administrează clădiri construite în cele mai bune condiții de calitate și realizează spații de birouri care corespund celor mai exigente cerințe ale clienților noștri. Așadar, era firesc ca, în momentul în care am decis să ne mutăm, să abordăm acest proces cu tot profesionalismul și know-how-ul pe care ni le conferă experiența. Ne-am propus să facem din schimbarea sediului un adevărat studiu de caz, în care să folosim cele mai noi tehnologii și aplicații pe care le deținem, pentru a arăta cum se poate face trecerea de la aspectele ce țin de funcționalitatea, siguranța și confortul unor spații de birouri spre zona de experiență superioară a utilizatorului. Aceasta este una dintre cele mai pregnante tendințe din sectorul de birouri, iar odată cu noul sediu avem ocazia să demonstrăm ce poate face o echipă de specialiști – și aici mă refer atât la echipa CBRE, cât și la partenerii noștri de la Morphoza – având la îndemână cele mai performante instrumente!”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE Romania.

Clădirea de birouri din ansamblul Aviatorilor 8 are un design avangardist, cu o fațadă dublu curbată care reflectă Vila Oromolu, una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului. Vila Oromolu a fost construită în anul 1927, într-o îmbinare a stilurilor neoclasic, baroc și art nouveau și a fost restaurată de NEPI. Ansamblul este situat la intersecția Bulevardului Aviatorilor cu strada Paris, în zona ultra-centrală a Bucureștiului (CBD – Zona Centrală de Business), dispune de o suprafață totală închiriabilă de peste 7.700 m² și de o parcare cu
202 locuri, amplasate pe trei niveluri subterane. Clădirea de birouri are patru niveluri, iar suprafața vitrată generoasă asigură lumină naturală din abundență, oferind totodată și izolație termică optimă. În afară de CBRE, chiriașii proiectului sunt: concernul american General Electric, care are aici sediul centrului de soluții software, Fitbit, producător american de echipamente de monitorizare a activității fizice și compania americană Philip Morris.

Până la finalizarea amenajării noului sediu, CBRE își va muta temporar birourile în spațiile închiriate de Spaces în clădirea Campus 6.1, parte a proiectului dezvoltat de Skanska în apropierea Universității Politehnice. CBRE este actualmente atât chiriaș în spațiile de lucru flexibile marca Spaces, cât și administrator al clădirii Campus 6.1, implicându-se în viața clădirii atât din postura de strateg, cât și de utilizator, în scopul de a optimiza propriile servicii.

“Ne bucură foarte mult că lansarea Spaces în România va fi marcata de venirea CBRE în spațiul nostru. Faptul că o companie de anvergura CBRE, care cunoaște extrem de bine piața spațiilor de birouri, a ales Spaces, este pentru noi o recunoaștere a calității soluțiilor de spații de birouri flexibile și creative pe care le oferim, de care suntem extrem de mândri”, a adăugat Ramona Predescu (Iacob), Country Manager al Regus și Spaces Romania (parte din IWG).

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.

Related posts

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Topul investitorilor in real estate, 2015-2019

Papuc Irina

Bistriţa Retail Park, în linie dreaptă

Stefana Muresan

Politica comercială a UE – noi oportunităţi şi provocări pentru mediul de business din România

Ligia Voro

Studium Green: Jumătate din apartamentele Wings au fost vândute

A. I.

Instalație de lumini “made in Cluj” în centrul financiar al Londrei

Nora Dumitrescu

One United Properties obține autorizația de construire pentru One Cotroceni Park

Nicolae Pop

Mindspace opens its first offices in Romania

Ionut Oprea

Targ de Joburi si Cariere TransLogistica 2017

Ionut Oprea

Grupul TeraPlast și-a dublat cifra de afaceri

Stefana Muresan

Centric IT, extindere in Palas Iasi

Transilvania Business

Investor interest drives Innovation Forum centre stage at MIPIM 2017

Ionut Oprea

Clujul și Timișoara se bat cu Bucureștiul la prețurile apartamentelor

Nora Dumitrescu

Ghidul și procedura de implementare a Start-Up Nation 2018, în dezbatere publică

redactia

CBRE este consultantul London Stock Exchange Group în România

Stefana Muresan

Natalia Berezovskaia a lansat cartea “Design interior – De la PASIUNE la AFACERE. Cum să devii designer de interior”

Stefana Muresan

Activele producătorului de pâine Roland, vândute mai ieftin

Nora Dumitrescu

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

STIRIXIS GROUP inovează în design-ul spațiilor de birouri

Ligia Voro

Analiză: 2020-2021. Brisk Group – performanță în context pandemic.

Ionut Oprea

CEE Investment Awards & CEO Networking Forum – LIVE & ONLINE – October 28-29

Ionut Oprea

Două nume reunite întru istorie: Regele Mihai I al României și Pelikan

Ligia Voro

“Trăim vremuri de mari transformări” – Frank Wolf, noul director al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj

Ionut Oprea

iQuest – 1.600 mp in Coresi Business Park

Transilvania Business

Leave a Comment