Fonduri Europene Hunedoara Ultimele stiri

Deva, 27 de proiecte pe fonduri europene depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Vest

Municipiul Deva are cel mai mare număr de proiecte pe fonduri europene, din județul Hunedoara, depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Vest – Timișoara.

 

Potrivit raportului cu situația proiectelor publice cu implementare în județul Hunedoara, cu finanțare prin POR 2014-2020, publicat de ADR Vest la sfârșitul anului 2018, Deva se află pe primul loc în topul UAT-urilor din județul Hunedoara, cu un număr de 27 de proiecte pe fonduri europene, anunță Primăria Hunedoara.

Conform raportului cu situația proiectelor publice cu implementare în județul Hunedoara, publicat de ADR Vest, Deva este urmată în topul orașelor cu proiecte pe fonduri europene din județul Hunedoara, de UAT-urile: Hunedoara (19 proiecte), Petrila (18 proiecte), Orăștie (14 proiecte), Uricani (8 proiecte), Lupeni (6 proiecte), Petroșani (5 proiecte), Hațeg (5 proiecte), Călan (5 proiecte), Simeria (3 proiecte), Brad (3 proiecte), Geoagiu (3 proiecte), Vulcan (2 proiecte), Băcia (1 proiect), Ribița (1 proiect), Sălașu de Sus (1 proiect).

Proiectele pentru Deva vizează: infrastructură clădiri (școli, grădinițe, creșă, centru de zi pentru servicii de asistență comunitară), infrastructură urbană (modernizare sistem de transport public local, amenajare zone pietonale și semipietonale, piste pentru bicicliști, amenajare grădini urbane), reabilitare energetică (creșterea eficienței energetice a blocurilor, a clădirilor unităților de învățământ) și obiective de patrimoniu (reabilitare zonă urbană Dealul Cetății Deva– refuncționalizare incinta I). Proiectele cu finanțare europeană se află în diferite stadii: cu contract de finanțare semnat, în fază precontractuală sau de evaluare.

Valoarea totală a proiectelor cu finanțare accesată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, depuse până acum de municipiul Deva la ADR Vest este de 207.322.246.06 lei.

Serviciul Programe, Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva mai are în pregătire încă două proiecte pentru a fi finanțate prin POR 2014-2020, care urmează să fie depuse până la finalul lunii ianuarie 2019, la Agenția de Dezvoltare Regională Vest – Timișoara. Acestea sunt: amenajare zonă pietonală centru istoric (cu o valoare de 21.564.190,55 lei) și modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea structurii aferente (cu o valoare de 41.564.190,55 lei).

Pe lângă finanțările accesate prin POR 2014-2020, municipiul Deva a mai solicitat finanțări prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) și fonduri elvețiene.

Prin POCA există două proiecte:
– ,,Măsuri pentru prevenirea corupției în administrația publică locală a Municipiului Deva din județul Hunedoara”, în valoare de 281.308,00 lei, aflat în faza de implementare;
– ,,Optimizarea proceselor în concordanță cu Strategia pentru consolidarea Administrației publice la nivelul Municipiului Deva”, în valoare de 3.783.836,00 lei, admis pentru finanțare și urmează să fie semnat contractul.

Prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, municipiul Deva are depus proiectul ,,Abordarea integrată <Premiul European pentru Energie> din Fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile”, în valoare de 118.000, 00 lei, aflat în faza de implementare.

Related posts

Finantare REGIO de 20 mil. lei pentru infrastructura turistica din Ocna Sibiului

Stefana Muresan

CTP, active de 364 milioane euro in Romania

Ionut Oprea

Băutură produsă în Satu Mare, vândută cu 2000 de euro în străinătate. Este ambalată cu fir din aur

redactia

Palatul Universul din Bucureşti a fost scos la vânzare

Papuc Irina

Limtex, producător pentru Giorgio Armani, Moschino, Dolce&Gabbana, angajează în Bihor

Traian Dan

Quai Antoine Ier: superyacht lifestyle exhibition at the 2017 MYS

Ionut Oprea

Complexul Măgura, creat cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

The Economist: Cluj-Napoca, proiect imobiliar uriaș în 2019; noi locuinţe pentru 200.000 de persoane

redactia

Milionarul Sándor Csányi, preşedintele OTP Bank, vrea să dezvolte proiecte imobiliare în Oradea

redactia

Mai mult de o treime dintre directorii executivi în cele mai mari companii din România sunt femei

Papuc Irina

Cei mai buni angajatori în topul undelucram.ro

Ligia Voro

Aerogara din Someșeni, reconectată la destinațiile turistice

Nora Dumitrescu

New CEO for TÜV SÜD's Real Estate & Infrastructure Division

Ionut Oprea

Romgaz, investiții de 400 mil. euro în modernizarea depozitelor

Stefana Muresan

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

Investiție de 16 milioane de euro la Brașov: a fost semnat contractul pentru construirea unui garaj pentru viitoarele autobuze electrice

Ion Surdu

Conducerea CNAIR a desemnat o comisie de supracontrol la toate punctele de frontieră

Ligia Voro

The largest leasing transaction ever recorded in the Bucharest office market: development of Groupe Renault Romania's new headquarters in Bucharest

Ionut Oprea

Aeroportul Iasi, proiect ce are ca obiectiv diminuarea impactului produs de zgomotul din aviatie

Stefana Muresan

Banca Transilvania, ofertă pentru clienții Bancpost care au credite în franci elvețieni cu garanții imobiliare

Stefana Muresan

Transportul aerian de pasageri, creștere cu 7,5% în S1

Stefana Muresan

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern printr-o Gală de Ziua Națională

Ligia Voro

Leave a Comment