Fonduri Europene Hunedoara Ultimele stiri

Deva, 27 de proiecte pe fonduri europene depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Vest

Municipiul Deva are cel mai mare număr de proiecte pe fonduri europene, din județul Hunedoara, depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Vest – Timișoara.

 

Potrivit raportului cu situația proiectelor publice cu implementare în județul Hunedoara, cu finanțare prin POR 2014-2020, publicat de ADR Vest la sfârșitul anului 2018, Deva se află pe primul loc în topul UAT-urilor din județul Hunedoara, cu un număr de 27 de proiecte pe fonduri europene, anunță Primăria Hunedoara.

Conform raportului cu situația proiectelor publice cu implementare în județul Hunedoara, publicat de ADR Vest, Deva este urmată în topul orașelor cu proiecte pe fonduri europene din județul Hunedoara, de UAT-urile: Hunedoara (19 proiecte), Petrila (18 proiecte), Orăștie (14 proiecte), Uricani (8 proiecte), Lupeni (6 proiecte), Petroșani (5 proiecte), Hațeg (5 proiecte), Călan (5 proiecte), Simeria (3 proiecte), Brad (3 proiecte), Geoagiu (3 proiecte), Vulcan (2 proiecte), Băcia (1 proiect), Ribița (1 proiect), Sălașu de Sus (1 proiect).

Proiectele pentru Deva vizează: infrastructură clădiri (școli, grădinițe, creșă, centru de zi pentru servicii de asistență comunitară), infrastructură urbană (modernizare sistem de transport public local, amenajare zone pietonale și semipietonale, piste pentru bicicliști, amenajare grădini urbane), reabilitare energetică (creșterea eficienței energetice a blocurilor, a clădirilor unităților de învățământ) și obiective de patrimoniu (reabilitare zonă urbană Dealul Cetății Deva– refuncționalizare incinta I). Proiectele cu finanțare europeană se află în diferite stadii: cu contract de finanțare semnat, în fază precontractuală sau de evaluare.

Valoarea totală a proiectelor cu finanțare accesată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, depuse până acum de municipiul Deva la ADR Vest este de 207.322.246.06 lei.

Serviciul Programe, Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva mai are în pregătire încă două proiecte pentru a fi finanțate prin POR 2014-2020, care urmează să fie depuse până la finalul lunii ianuarie 2019, la Agenția de Dezvoltare Regională Vest – Timișoara. Acestea sunt: amenajare zonă pietonală centru istoric (cu o valoare de 21.564.190,55 lei) și modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea structurii aferente (cu o valoare de 41.564.190,55 lei).

Pe lângă finanțările accesate prin POR 2014-2020, municipiul Deva a mai solicitat finanțări prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) și fonduri elvețiene.

Prin POCA există două proiecte:
– ,,Măsuri pentru prevenirea corupției în administrația publică locală a Municipiului Deva din județul Hunedoara”, în valoare de 281.308,00 lei, aflat în faza de implementare;
– ,,Optimizarea proceselor în concordanță cu Strategia pentru consolidarea Administrației publice la nivelul Municipiului Deva”, în valoare de 3.783.836,00 lei, admis pentru finanțare și urmează să fie semnat contractul.

Prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, municipiul Deva are depus proiectul ,,Abordarea integrată <Premiul European pentru Energie> din Fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile”, în valoare de 118.000, 00 lei, aflat în faza de implementare.

Related posts

Hexagon Offices & Apartments – prima investiție a Grupului KESZ în România

Ionut Oprea

Aquaparkul Nymphaea, cel mai tare din România şi Europa de est

Traian Dan

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Nora Dumitrescu

Aplicaţia românească Clever Taxi îşi schimbă numele şi devine Free Now

Papuc Irina

Raiko Transilvania debutează la bursă în toamnă

Nora Dumitrescu

Plăți în avans pe anul 2019 pentru aproape 32.000 de fermieri bihoreni

Traian Dan

Echipamente de protecție și biocide de la Superbet pentru Spitalul Clinic CF Oradea

Traian Dan

MCSI a lansat proiectul educațional „Kidibot Cyber Security Training”

Ligia Voro

ASF a sancționat City Insurance și Euroins România Asigurare-Reasigurare

Ligia Voro

Schaffer – cele mai performante încărcătoare frontale din România

Stefana Muresan

Bucătarul șef de la Ramada Sibiu va participa la o competiție internațională. Meniul gândit este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian

Papuc Irina

2,5 milioane de lei pentru refacerea Dealului Ciuperca din Oradea

Traian Dan

Vânzările Allview au depășit 80 de milioane de lei datorită intrării pe piața televizoarelor smart

Papuc Irina

CBRE lansează servicii omnichannel de retail și industrial

Transilvania Business

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

Brittany Kaiser, fost director Cambridge Analytica, la GoTech World 2020

Ligia Voro

Profesorul de la UBB care schimbă lumea. Tratament hi-tech pentru afecțiunile psihologice

redactia

Turdenii de la ASA Cons ridică un centru spa în Zalău

Nora Dumitrescu

Astaldi, undă verde pentru construirea a opt kilometri din Autostrada Transilvania (Lot 2 Iernut – Chețani)

Stefana Muresan

Orădenii pot verifica în ce zonare fiscală se încadrează

Traian Dan

Producătorul de mobilă Conalcri Prod din Măieruş, judeţul Braşov, afaceri de 6 mil. euro. Printre clienți, retailerii Naturlich și Leroy Merlin

Stefana Muresan

Cele mai mari tranzacții din al doilea trimestru al anului 2019

Ligia Voro

Liber spre mare, pe Autostrada Soarelui, reparațiile se reiau din toamnă

Ligia Voro

Leave a Comment