Brașov Lideri si afaceri Sanatate Ultimele stiri

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță achiziționarea unui nou pachet de 35% din grupul de firme SAMA din Craiova, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României. În felul acesta, MedLife va fi acționarul cu 90% din acțiunile grupului de firme din Oltenia (de la 55% pachetul inițial).

 

Grupul SAMA are în componență trei clinici multidisiciplinare, incluzând o unitate medicală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, 6 laboratoare și mai multe puncte de recoltare. Unitățile SAMA sunt prezente în orașele Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bălcești și Calafat.

De asemenea, MedLife dobândește încă 3 procente din grupul PDR Brașov (Policlinica de Diagnostic Rapid), unul dintre cei mai importanți operatori privați de servicii medicale din România, compania deținând la momentul actual pachetul de 83% (de la 80% pachetul inițial).

MedLife a intrat pe piaţa din Braşov în 2010, odată cu achiziționarea grupului de firme PDR Braşov. În prezent, compania reunește în portofoliu un spital multidisciplinar (Spitalul MedLife Brașov), o maternitate (Maternitatea MedLife Eva Brașov), trei hyperclinici (hyperclinica MedLife PDR Vulturului, hyperclinica MedLife PDR Turnului și hyperclinica MedLife Brașov), un Centru de Pediatrie, șase centre medicale (Făgăraș, Sf. Gheorghe, Codlea, Bran, Poiana Brașov, Săcele), patru laboratoare de analize medicale (Brașov și Sf. Gheorghe) și o farmacie proprie, parte a lanțului PharmaLife Med. Sub managementul MedLife, grupul PDR a ajuns in primele 10 cei mai mari operatori de servicii medicale private din Romania.

Pachetele suplimentare de acțiuni ale grupurilor SAMA și PDR au fost dobândite de Medlife ca urmare a unui schimb cu pachete de acțiuni proprii MedLife, decizie luată de Consiliul de Administrație al Societății, împuternicit de AGEA (Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor) în data de 8 octombrie 2018. Această operațiune are drept scop alinierea la nivel de grup, dar șiconcordanța cu strategia de achiziții, care recunoaște și încurajează contribuția fondatorilor filialelor la activitatea integrată a grupului MedLife.

“Decizia de a dobândi noi pachete de acțiuni din SAMA și PDR este o consecință a aprobării AGEA, din octombrie 2018, și, totodată, și un proces de consolidare în dezvoltarea business-ului. În cei 4 ani de când suntem prezenți pe piața din Craiova, respectiv 9 ani pe piața din Brașov, am continuat să investim, am crescut calitatea serviciilor și complexitatea actului medical, ambele orașe devenind centre de business importante pentru MedLife. În 2019 vom continua planul de business anunțat către investitori și acționari, urmând să ne consolidăm poziția la nivel national, atât prin achiziții, cât și prin proiecte de tip greenfield”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife.

Din 2010 până în prezent, MedLife a finalizat 20 de achiziții, fiind operatorul cu cea mai mare expertiză pe acest segment de activitate. Compania evaluează posibilitatea de a se extinde în afara granițelor.

Related posts

Sam Mills Business Investment, un holding de 90 milioane de euro, creat în Satu Mare

Stefana Muresan

Satul inteligent vs Smart City

Stefana Muresan

Seminar 3 “Apiterapie altfel” – Performanță și dinamism prin hrana albinelor

Ligia Voro

Avans ”foarte bun” pe şantierul celui mai dificil tronson (între nod Chețani – Luduș și nod Iernut) al Autostrăzii Transilvania

Stefana Muresan

Philips va oferi ecografii gratuite în Transilvania

Nora Dumitrescu

B | Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Automobile Dacia a produs la Mioveni 32.021 vehicule în primele două luni ale anului

Stefana Muresan

Start la lucrările Parcului Industrial Săcueni Bihor

Traian Dan

Cereri de finanţare în valoare de 116 mil. lei pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole

redactia

Camera de Comerț Maramureș aniversează trei decenii

Nora Dumitrescu

Lansare: Dynamic Business Connections

Ionut Oprea

Medicover cumpără spitalul Pelican din Oradea, într-o tranzacție de 23 de milioane de euro

Stefana Muresan

Antibiotice Iași va produce 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, precum şi alte produse necesare sistemului sanitar din România

Ion Surdu

Femeile care gestionează miliarde pe piața românească – povești din real estate

Ionut Oprea

Băimărenii vor “electrifica” primul Hornbach din Bihor

Nora Dumitrescu

Legea „Split TVA”, promulgată de președinte

Stefana Muresan

Ungurii mai fac un pas pentru TGV-ul Budapesta – Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Investiţiile străine directe au crescut, în ianuarie, cu 88,5%, la 362 mil. euro

Stefana Muresan

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Stefana Muresan

Producătorul german de detergent Dalli, cu fabrică la Timișoara, a înființat propria firmă de distribuție

Stefana Muresan

Încasări record pentru hoteluri și restaurante de 1 Decembrie la Alba Iulia

redactia

Clujul va avea o bază de agrement de 43 mil. euro, pe 12 hectare de teren

Stefana Muresan

Cea mai mare pepinieră de goji se află la Brașov. Plantele, folosite în Franța, Spania, Italia și Republica Moldova

redactia

Altex a investit 5,3 milioane de euro pentru inaugurarea unui nou concept

Ligia Voro

Leave a Comment