O multiplă câștigătoare a premiului Emmy promovează tradițiile sibiene în toată lumea

Tags: , ,

Mickela Mallozzi este una dintre cele mai mari staruri TV. A câștigat de patru ori la rând premiul premiul Emmy în televiziune, decernat la New York, pentru emisiunea pe care o prezintă și produce: ”Picioarele desculțe cu Mickela Mallozzi”. Emisiunea prezintă aventurile Mickelei în întreaga lume, unde ajunge în diverse comunități și învață de la localnici dansuri vechi, folclorice, de o deosebită valoare istorică. Ceea ce s-a întâmplat anul trecut și la Rășinari, scrie turnulsfatului.ro.

”La noi în comună a stat cazată la o pensiune și a venit pentru că a vrut să învețe să danseze cu formația ”Călușarii”. În timpul acesta femeia chiar și-a dat silința și a învățat ”Jiană”, ”Horă”, ”Sârbă” au fost câteva ore de filmare în căminul cultural. Cel mai mult a fost interesată de ”bătutele” acelea ale feciorilor, jocul acela din picioare”, a explicat pentru Turnul Sfatului, Carmen Ghidiu, președintele Asociației Pensiunilor Agroturistice din Rășinari.

Bucuroși de oaspeți, ca de obicei, rășinărenii au făcut tot posibilul ca Mickela să se simtă bine pe la ei. Primăria Rășinari i-a oferit tot sprijinul, iar Ansamblul ”Călușanii” din Rășinari au repetat dansurile tradiționale până le-a învățat.

Potrivit turnulsfatului.ro, Mickella s-a simțit excelent la Rășinari, ea ținând să mulțumească public gazdelor pentru șederea foarte plăcută.

”Suntem rude de mult uitate, iar ei s-au trezit cu noi la ușă. Poate că nu avem același sânge, dar cu siguranță suntem o mare familie”, a spus Mickela după vizita în zona Sibiului.

Emisiunea poate fi văzută în toată lumea pe postul american PBS și pe platforma Amazon, iar noul sezon – în care apar și dansurile din zona Sibiului, va fi difuzat la primăvară. Tema noului sezon o reprezintă originile Mickelei Mallozzi.

Exit mobile version