Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afacerile Arctic vor merge spre 1 mld. euro după ce turcii încep în 2019 producţia de maşini de spălat

Compania va finaliza în acest an o investiţie de peste 100 mil. euro în judeţul Dâmboviţa, unde va produce maşini de spălat. Aceasta ar putea dubla businessul de 500 mil. euro al companiei care produce deja frigidere la Găeşti.

 

Producătorul de electrocasnice Arctic, controlat de grupul turc Arcelik, va porni în acest an pro­ducţia de maşini de spălat în noua fabrică a companiei din localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa.

Noua unitate de producţie va realiza în 2019 circa 1,1 milioane de electrocasnice, pentru ca în următorii ani cifra să se dubleze, spun reprezentanţii companiei, potrivit zf.ro.

„În 2019 Arctic va finaliza construcţia unei fabrici de mare capacitate, axată pe producţia de maşini de spălat“, a declarat pentru sursa citată Marian Dan Şerban, production and technologies director în cadrul companiei.

Această nouă investiţie de peste 100 de mi­lioa­ne de euro, din care o treime este ajutor de stat, va susţine creşterea businessului Arctic pe pia­ţa locală până spre valoarea de 1 mld. euro, conform estimărilor ZF. Această estimare ia în calcul valoarea actuală a cifrei de afaceri a Arctic din 2017 de aproape jumătate de mi­liard de euro şi producţia de la Găeşti de circa 2,9 milioane de apa­rate frigorifice. Mai mult, esti­marea se referă la mo­mentul în care am­bele fabrici vor mer­ge cu motoa­re­le tu­rate la maximum.

Arctic, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de electro­casnice, deţine în România o fabrică la Găeşti, în judeţul Dâm­boviţa, unde realizează frigi­dere şi congelatoare. Compania este şi unul dintre principalii exportatori ai Româ­niei, circa 80% din totalul producţiei ajungând pe 70 de pieţe externe, spuneau anterior reprezentanţii companiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Castelului Corvinilor, 5 milioane euro din fonduri europene

Articolul următor

Judetul Cluj, promovat la unul dintre cele mai importante targuri de turism din lume

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share