Transilvania Business
Finante-banci Ultimele stiri

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 start up-uri

In calitate de partener coordonator al Proiectului SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis ofera, in cursul Semestrului I al 2019, sprijin celor 25 de firme ale caror planuri de afaceri au fost selectate spre finantare, urmarea concursului desfasurat la finele anului trecut.

 

Cele 25 de start up-uri vor beneficia de asistenta din partea expertilor CCIA Timis, in vederea initierii si infiintarii firmei, conform planurilor de afaceri depuse.

Proiectul SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale  este derulat de CCIA Timis in parteneriat cu S.C. Gapa S.R.L. si se adreseaza persoanelor care intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban si care au domiciliul in unul din cele patru judetete ale Regiunii Vest.

Obiectivul general al proiectului vizeaza stimularea ocuparii si cresterea numarului de locuri de munca prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratica pentru 44 de persoane in vederea dezvoltarii resursei umane, activitati de mentorat pentru 44 de persoane, crearea si sprijinirea in vederea dezvoltarii a 44 de noi afaceri in Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de munca.

Pana in prezent, in cadrul proiectului, CCIA Timis a avut urmatoarele rezultate:
– 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, cu participarea a 340 persoane din judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara;
– 380 persoane din aceste judete inscrise in grupul tinta;
– 49 planuri de afaceri depuse in cadrul concursului de planuri de afaceri organizat in perioada 08-29.11.2018;
– 25 planuri de afaceri selectate pentru finantare de catre CCIA Timis;
– 25 stagii de practica pentru candidatii cu planuri de afaceri selectate.

 

Finantarea este nerambursabila in proportie de 100% , iar valoarea finantarii este de 6.420.240,78 lei.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Lucrări de infrastructură apă în regiunea Turda – Câmpia Turzii în valoare de 150 milioane euro

Stefana Muresan

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Martin Slabbert – Prime Kapital: Iaşiul este noul Cluj. Proiect de 100.000 mp de birouri

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More