Maraton al Transplantului, la Spitalul Sf Constantin din Braşov. Nume mari ale transplantului internaţional au lucrat pro bono

Spitalul Sf Constantin din Braşov a organizat, în perioada 10-12 ianuarie, un nou Maraton al Transplantului, de data aceasta patru cupluri au fost operate în 3 zile de către o echipă formată din specialişti din Geneva, Gent, Cluj, Tg. Mureş şi Braşov.

Pacienţi din Iaşi, Sibiu, Bucureşti și Chişinău au fost operaţi la Braşov folosindu-se tehnici chirurgicale de vârf, unice în peisajul transplantului din România, şi anume prelevarea rinichiului de la donator prin tehnica robotică DaVinci, dar şi o tehnică în premieră în Europa de Est, transplantul robotic sau RAKT „Robotic Assisted Kidney Transplantation”, în care suturile vasculare şi implantarea ureterului în vezica urinară se vor realiza folosind robotul DaVinci, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Spitalului Sf Constantin.

Nume mari ale transplantului internaţional au fost prezente la Braşov:

Alături de invitaţii de peste hotare, mai multe echipe medicale din România au contribuit la bunul mers al intervenţiilor:

Echipa Spitalului Sf Constantin a fost coordonată de Dr Bogdan Moldovan primul chirurg de transplant din România cu dublă acreditare Europeană de Transplant Hepatic şi Renal.

Intervenţiile au avut un caracter umanitar, echipele chirurgicale lucrând pro bono.

Deoarece actuala lege a transplantului nu permite decontarea CAS a intervenţiilor de transplant efectuate în centrele private, costurile acestor intervenţii sunt suportate de pacienţi şi de Fundaţia Clinică „Sf Constantin”Braşov.

Exit mobile version