Cafea vândută în pahare comestibile în Zalău

Un patron de restaurant din Zalău a găsit o soluţie pentru a renunţa la pahare şi farfurii din plastic, care nu fac altceva decât să polueze în cele din urmă mediul, relatează Radio Cluj.

 

A decis să servească băuturile în pahare comestibile, iar în curând va avea şi farfurii de acest fel.

Ovidiu Oros este director în cadrul unui restaurant din Municipiul Zalău şi a îmbrăţişat ideea de a utiliza vesela comestibilă.

”Sunt confecţionate din făină de grâu, apă şi zahăr. Sunt naturale, fără miros specific, nu schimbă gustul, nici aroma. Mulţi români preferă cafeaua de tip coffee to go, metodă deloc prietenoasă cu mediul înconjurător ţinând cont că, anual, milioane sau poate zeci de milioane de peturi de carton sau plastic sunt aruncate la gunoi.
Pe viitor dorim să aducem veselă pentru meniul zilei, pentru platouri. Suntem acum în colaborare cu cineva şi aşteptăm să vedem”, a declarat pentru sursa citată Ovidiu Oros.

Exit mobile version