Cultural Ultimele stiri

Libris.ro: creștere cu 28% și cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei, în 2018

Libris.ro cel mai mare retailer online de carte din Romania a incheiat 2018 cu o cifra de afaceri de 40 milioane de lei, ceea ce a insemnat o crestere cu 28% fata de anul precedent. Factorii care au determinat evolutia pozitiva au inclus atat cresterea fondului de carte disponibil, odata cu inaugurarea noului depozit, dar si revigorarea pietei de carte si o dinamica favorabila a comertului online.

 

Comanda medie a crescut pe Libris.ro in 2018 cu 15% fata de anul precedent, ajungand astfel la 80 de lei. Cea mai mare valoare medie a comenzii s-a inregistrat in Brasov – 155 lei, aici aflandu-se si cel mai fidel client, care a plasat 238 de comenzi pe parcursul anului. La polul opus se afla clientii din judetul Covasna, unde media a fost de 66 lei/comanda.

Cele mai multe comenzi au fost inregistrate in Bucuresti (peste 313.000), in top 3 urmand judetele Brasov si Cluj, cu peste 130.000, respectiv peste 83.000 de comenzi. Cea mai mare rata a recurentei s-a inregistrat in Brasov, Bacau, Bucuresti si Cluj, media fiind de 1,4 comenzi/an.

 

Orientare puternica spre dispozitive mobile

 

Cei mai multi cumparatori pe Libris.ro (60%) au varsta cuprinsa intre 22 si 45 de ani, ceea ce explica si orientarea spre dispozitivele mobile. Astfel, traficul inregistrat in 2018 pe mobile a depasit  60% (in timp ce traficul de pe desktop a fost de 36%).

Categoriile cele mai vandute au fost si in 2018 Beletristica, Dezvoltare Personala si Carti pentru copii. Strainul de langa mine al romancei Irina Binder a fost cea mai vanduta carte pe Libris.ro in 2018, fiind cartea preferata in 30 dintre cele 42 judete ale tarii.

Dupa ce am analizat preferintele clientilor care au comandat anul trecut, am constatat ca, alaturi de Beletristica, vedem o dinamica foarte interesanta pe categoriile de Dezvoltare personala si Spiritualitate, precum si Carti pentru copii si Parenting. Gusturile cititorilor romani se diversifica si cred ca in urmatorii cativa ani, vom vedea cresteri constante pe aceste categorii, posibil si noi intrari in top. Cartile de Sanatate si cele de Gastronomie se vand tot mai bine, semn ca incepem sa fim mai atenti la preventie prin stilul de viata adoptat. – declara Laura Teposu, Director Dezvoltare si co-Fondator Libris.ro.

 

Investitii care sustin dezvoltarea

 

Anul 2018 a fost marcat de o investitie majora pentru Libris.ro, in valoare de peste 4 milioane de euro, care a presupus construirea unui depozit nou, modern, unde poate fi gestionat un stoc permanent de 3 milioane de carti si produse complementare cititului.

De asemenea, o parte importanta a investitiei a reprezentat-o sistemul WMS de gestionare a depozitului, care permite procesarea comenzilor in 24-48 de ore de la plasare cu o medie de peste 10.000 de comenzi procesate/zi. Proiectul s-a intins pe o perioada de 12 luni si a fost finalizat in luna noiembrie 2018.

”Mutarea in noul depozit si automatizarea acestuia ne permit pastrarea vitezei de expediere a cartilor comandate de clientii nostri, in conditiile unui numar in crestere de comenzi plasate zilnic. Momentan avem listate peste 40.000 volume in limba romana si 85.000 volume in limba engleza. Titlurile in romana sunt in stoc in depozitul din Brasov.  Asa cum ne-am propus la inceputul anului trecut, am crescut cu 20% oferta de carte in limba romana” –adauga Laura Teposu, Libris.ro.

Alaturi de aceasta, campaniile sociale, de incurajare a cititului- #RespectYourself – Ofera-ti timp pentru lectura! –, dar si revigorarea pietei de carte din Romania au contribuit la cresterea cifrei de afaceri.

”Investitiile din 2018 isi arata deja eficienta, iar dinamica pozitiva a pietei de carte este incurajatoare. Dincolo de campaniile noastre de marketing, continuam demersurile incepute in campania #RespectYourself si sa oferim copiilor din medii defavorizate sau cu acces limitat la un fond de carte gratuit posibilitatea de a descoperi lectura”, a mai precizat Laura Teposu.

 

Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alaturat Organizatiei “Salvati Copiii” in proiectul de reducere a mortalitatii infantile in Romania.

Related posts

Mugur Isărescu: Sistemul bancar românesc este solid și funcționează peste mediile europene

Traian Dan

Ecodestinaţia Pădurea Craiului, promovată la târgurile de turism din Amsterdam şi Oslo

redactia

Furnizorul german de software și servicii IT SAP, noi angajări în Timișoara

redactia

[Enjoy Transylvania!] 10 reasons to visit Maramureș

Transilvania Business

Doamnele fermier înscrise în programul TalentA au finalizat cursurile gratuite de instruire

Papuc Irina

Destinația turistică Sibiu va fi promovată la Târgul de Turism Viena

Papuc Irina

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

redactia

SIBIU: O linie de producție a medicamentelor oncologice este scoasă la vânzare, cu prețul de pornire de peste 10 milioane de euro

Papuc Irina

Câmpia Turzii va avea un complex sportiv cu skate park

Nora Dumitrescu

Remus Gabriel Lăpuşan este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Transgaz

Stefana Muresan

Three jaw-dropping superyachts honored at the 2017 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Episcopia Romano-Catolică investește într-un complex rezidențial cu terenuri de sport în Satu Mare

redactia

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor a UVT, în sărbătoare

Stefana Muresan

Continental Anvelope extinde tehnologia de tratare a emisiilor olfactive in fabrica din Timisoara

Stefana Muresan

Preotul cofetar din Cluj face praline din ciocolată cu foiţă de aur sub formă de inimioare şi diamante

redactia

Arad: Cea mai tânără femeie edil din România, fostă vedetă MTV, oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă

Stefana Muresan

„Vinurile Împăraților”, din nou pe piață

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: BASF creează chimie

Ligia Voro

Învățământul dual, răspuns la criza forței de muncă

redactia

50 mil. euro investiți în start-up-uri de AI, până în 2025

Papuc Irina

Un nou proiect major la Oradea, pasaj suprateran peste calea ferată Oradea – Arad

Traian Dan

Cluj-Napoca, primul loc în clasamentul celor mai mari preţuri pe metru pătrat pentru apartamente

Stefana Muresan

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18,5% în mai 2017, comparativ cu perioada similară din 2016

Stefana Muresan

Anvelopa cu numarul 200 de milioane, produsă de Continental Anvelope Timisoara

Stefana Muresan

Leave a Comment