Cultural Ultimele stiri

Libris.ro: creștere cu 28% și cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei, în 2018

Libris.ro cel mai mare retailer online de carte din Romania a incheiat 2018 cu o cifra de afaceri de 40 milioane de lei, ceea ce a insemnat o crestere cu 28% fata de anul precedent. Factorii care au determinat evolutia pozitiva au inclus atat cresterea fondului de carte disponibil, odata cu inaugurarea noului depozit, dar si revigorarea pietei de carte si o dinamica favorabila a comertului online.

 

Comanda medie a crescut pe Libris.ro in 2018 cu 15% fata de anul precedent, ajungand astfel la 80 de lei. Cea mai mare valoare medie a comenzii s-a inregistrat in Brasov – 155 lei, aici aflandu-se si cel mai fidel client, care a plasat 238 de comenzi pe parcursul anului. La polul opus se afla clientii din judetul Covasna, unde media a fost de 66 lei/comanda.

Cele mai multe comenzi au fost inregistrate in Bucuresti (peste 313.000), in top 3 urmand judetele Brasov si Cluj, cu peste 130.000, respectiv peste 83.000 de comenzi. Cea mai mare rata a recurentei s-a inregistrat in Brasov, Bacau, Bucuresti si Cluj, media fiind de 1,4 comenzi/an.

 

Orientare puternica spre dispozitive mobile

 

Cei mai multi cumparatori pe Libris.ro (60%) au varsta cuprinsa intre 22 si 45 de ani, ceea ce explica si orientarea spre dispozitivele mobile. Astfel, traficul inregistrat in 2018 pe mobile a depasit  60% (in timp ce traficul de pe desktop a fost de 36%).

Categoriile cele mai vandute au fost si in 2018 Beletristica, Dezvoltare Personala si Carti pentru copii. Strainul de langa mine al romancei Irina Binder a fost cea mai vanduta carte pe Libris.ro in 2018, fiind cartea preferata in 30 dintre cele 42 judete ale tarii.

Dupa ce am analizat preferintele clientilor care au comandat anul trecut, am constatat ca, alaturi de Beletristica, vedem o dinamica foarte interesanta pe categoriile de Dezvoltare personala si Spiritualitate, precum si Carti pentru copii si Parenting. Gusturile cititorilor romani se diversifica si cred ca in urmatorii cativa ani, vom vedea cresteri constante pe aceste categorii, posibil si noi intrari in top. Cartile de Sanatate si cele de Gastronomie se vand tot mai bine, semn ca incepem sa fim mai atenti la preventie prin stilul de viata adoptat. – declara Laura Teposu, Director Dezvoltare si co-Fondator Libris.ro.

 

Investitii care sustin dezvoltarea

 

Anul 2018 a fost marcat de o investitie majora pentru Libris.ro, in valoare de peste 4 milioane de euro, care a presupus construirea unui depozit nou, modern, unde poate fi gestionat un stoc permanent de 3 milioane de carti si produse complementare cititului.

De asemenea, o parte importanta a investitiei a reprezentat-o sistemul WMS de gestionare a depozitului, care permite procesarea comenzilor in 24-48 de ore de la plasare cu o medie de peste 10.000 de comenzi procesate/zi. Proiectul s-a intins pe o perioada de 12 luni si a fost finalizat in luna noiembrie 2018.

”Mutarea in noul depozit si automatizarea acestuia ne permit pastrarea vitezei de expediere a cartilor comandate de clientii nostri, in conditiile unui numar in crestere de comenzi plasate zilnic. Momentan avem listate peste 40.000 volume in limba romana si 85.000 volume in limba engleza. Titlurile in romana sunt in stoc in depozitul din Brasov.  Asa cum ne-am propus la inceputul anului trecut, am crescut cu 20% oferta de carte in limba romana” –adauga Laura Teposu, Libris.ro.

Alaturi de aceasta, campaniile sociale, de incurajare a cititului- #RespectYourself – Ofera-ti timp pentru lectura! –, dar si revigorarea pietei de carte din Romania au contribuit la cresterea cifrei de afaceri.

”Investitiile din 2018 isi arata deja eficienta, iar dinamica pozitiva a pietei de carte este incurajatoare. Dincolo de campaniile noastre de marketing, continuam demersurile incepute in campania #RespectYourself si sa oferim copiilor din medii defavorizate sau cu acces limitat la un fond de carte gratuit posibilitatea de a descoperi lectura”, a mai precizat Laura Teposu.

 

Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alaturat Organizatiei “Salvati Copiii” in proiectul de reducere a mortalitatii infantile in Romania.

Related posts

Sălajul are continuitate la Transporturi: pleacă Bode, vine Cosma

Nora Dumitrescu

Acțiunile Karpaten Meat, cumpărate cu 6 mil. de euro de fondul de investiții Agroinvest Plus

Stefana Muresan

Apare conceptul de Smart County în România

Nora Dumitrescu

Un startup clujean a atras o investiție de 100.000 de euro

Nora Dumitrescu

170 km de drumuri ce duc spre 40 de obiective turistice din vestul țării vor intra în reabilitare

redactia

Oradea investește 11 milioane de euro în reabilitarea coridorului Nufărul – Cantemir

Traian Dan

Cum a fost anul 2020 pentru unul dintre cei mai importanți producători de cosmetice din România: creștere de 73% a vânzărilor online

Ion Surdu

Dorel Goia, ales președinte al Consiliului de Administratie al TeraPlast

redactia

Absolvent al UMF Cluj, savantul din Alba caută leacul pentru autism la Stanford. Sergiu Paşca obține porțiuni de creier din simple celule de piele

redactia

Camelia Cavadia și Elizabeth Sagan, primele nume anunțate la TEDxZorilorWomen2019

Ligia Voro

24REAL își extinde echipa și înființează un departament specializat în rezidențial

Transilvania Business

DAFCOCHIM a confirmat performanţa în agribusiness şi în acest an în faţa fermierilor

Stefana Muresan

Teraplast şi-a majorat capitalul social cu 21 de milioane de lei

redactia

Grand Hotel Italia din Cluj va avea club şi centru spa de 1 mil. euro

redactia

Elevele din România se pregătesc pentru un viitor în joburi tehnologice

Traian Dan

LOT increases the number of flights to Warsaw

Ionut Oprea

Zonă rezidențială şi de servicii în zona fabricii de zahăr din Arad

redactia

Academia Micilor Developeri oferă o soluție completă de business pentru investitorii în educația IT

Ligia Voro

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Viitorul Europei, discutat în cadrul unei conferințe internaționale la Sibiu

Stefana Muresan

Județul Bihor are un sistem de management integrat al deșeurilor

Traian Dan

Brașov: Câteva zeci de milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare

Ion Surdu

Investiții mari, în 2019, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin

redactia

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

redactia

22 de milioane m3 de componente auto expediate din România către uzine ale alianței Renault Nissan Mitsubishi

Ligia Voro

Leave a Comment