Auto Industrie Ultimele stiri

România a depăşit Ungaria şi Polonia la producţia de automobile în 2018

România a urcat pe locul opt în topul ţărilor producătoare de auto­turisme la nivelul UE de­pă­şind Un­ga­ria şi Polonia, po­trivit datelor Asociaţiei Con­struc­torilor Europeni de Au­to­mobile (ACEA). Saltul vine în condiţiile în care Ford a produs în premieră peste 140.000 de SUV-uri EcoSport la Craiova, de trei ori mai multe maşini decât în 2017 când în producţie era B-Max, iar Duster a adus la Mioveni o creştere de 7%.

 

Potrivit timpul.md, în 2018 au fost asamblate în cele două uzine auto din România aproape 477.000 de maşini, în creştere cu 31% faţă de 2017. Aceasta este cea mai mare creştere din ultimii zece ani înregistrată de producţia locală.

Este pentru prima dată când România atin­ge această performanţă. Anterior, Româ­nia a mai urcat pe locul al optulea, dar numai pen­tru prima jumătate din 2013 – primul an întreg de producţie pentru Ford B-Max la acea vreme, însă spre finalul anului a co­bo­rât pe locul opt, după ce Belgia accele­ra­se pro­duc­ţia la acea vreme.

Gabriel Sicoe, pre­şe­dintele Aso­cia­ţi­ei Con­struc­torilor de Au­to­mobile din România (ACAROM) spune că în ciuda scăderii din Polonia şi Ungaria, di­na­mica industriei de autotu­ris­me din ţările Europei Centrale şi de Est va fi crescătoare în următorii ani, iar lideri de „pluton“ vor rămâne Cehia şi Slovacia.

„În 2021 România va ajunge la 650.000 – 670.000 de maşini produse anual, datorită creşterii capacităţii de producţie la Dacia şi pe creşterea cadenţei de la Ford odată cu intrarea în producţie a celui de-al doilea model. Chiar şi cu un al treilea constructor, producţia nu va fi influenţată în următorii 2-3 ani“, a declarat Gabriel Sicoe.

El spune că în ceea ce priveşte Polonia producţia va rămâne până în 2021 la un nivel similar cu cel din prezent, cu fluctuaţii re­duse la cele patru uzine de asamblare. Pe de altă parte, Polonia produce multe vehicule co­merciale şi componente. În România singurele comerciale produse sunt versiunile modificate ale lui Duster şi camioanele Roman. În ceea ce priveşte Ungaria, preşedintele ACAROM spune că „producţia la uzinele Daimler şi Grupului Volkswagen va creşte notabil, în timp ce producţia Suzuki va rămâne aproxi­mativ aceeaşi, conform datelor PwC. Producţia din Ungaria o va depăşi probabil încă din 2019 pe cea a României, iar decalajul va creşte în următorii ani. În 2021 producţia maghiară va ajunge la 800.000 de autoturisme“.

 

Related posts

Mediciniștii clujeni își vor desfășura cursurile la distanță

Nora Dumitrescu

OMRO, un IFN românesc dedicat business-urilor mici și mijlocii, încheie cu succes o emisiune de obligațiuni în valoare totală de 2.000.000 EUR

Ligia Voro

Investiții ultramoderne la Aiud: vor fi procurate 16 autobuze electrice

Papuc Irina

Emerging Europe Recognises its Champions at London Awards Ceremony

Ionut Oprea

Claus Web Satu Mare a devenit „verde”

Traian Dan

Cofinanțare europeană pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Brașov-Sighișoara: trenurile vor atinge viteza de 160 km/h

Papuc Irina

Universitarii clujeni au scos prima producție de cireșe

Nora Dumitrescu

Timișul conduce în clasamentul celor mai scumpe terenuri vândute în 2018. Cine sunt cumpărătorii

redactia

Aeroportul din Baia Mare își face terminal de 24 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Andreea Berecleanu a inaugurat, impreună cu dr. Constantin Stan, o nouă clinică antiaging

redactia

Levente Bara şi Alexandru Chiric au preluat brandul de batoane din fructe Nutribon. Noua fabrică va fi inaugurată la Ciugud, în luna mai

Stefana Muresan

România se pregăteşte să preia Preşedinţia Consiliului UE

redactia

Primăria Oradea are noi proiecte, de 300 milioane euro, pentru fonduri europene

redactia

Digitalizarea şi informatizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Traian Dan

Tranzacții imobiliare de aproape 700 milioane de euro la Cluj

Nora Dumitrescu

Directorul TAROM, despre strategia de dezvoltare: ”Încercăm să folosim poziţia noastră de hub pentru a crea punţi aeriene”

redactia

Consiliul European a adoptat o nouă agendă strategică 2019-2024

Ligia Voro

UNTOLD 2018: Ziua a 3-a, alături de The Prodigy, Steve Aoki și 92.000 de participanți

Stefana Muresan

Antreprenorul Mihai Miron vrea să repatrieze 65 de medici români din Franţa și Germania

Stefana Muresan

Craciun Fericit & La multi ani!

Ionut Oprea

Unicarm, Agricola Internațional, Elit Cugir, cei mai mari angajatori din industria cărnii

Stefana Muresan

Unifarm își eficientizează comunicarea cu asociațiile de pacienți

redactia

Clujul va avea propriul său litoral

redactia

Pădurea de Mâine

redactia

Leave a Comment