Obligativitatea de raportare către ANRE, până la 30 aprilie 2019, a Declarației de Consum și serviciile reglementate de Manager Energetic

Categorii: Lideri și afaceri

Lucian Anghel, Fondator și CEO, EnergyPal-TimePal Romania și FMS, într-un punct de vedere, face următoarele precizări:

 

  1. Obligativitatea de raportare către ANRE a Declarației de Consum

Conform Legii Eficienței Energetice, L121/2014, cu modificările și completările ulterioare prin Legea 160/2016 și Decizia ANRE 366/2019, obligațiile ce revin agenților economici din România sunt următoarele:

  1. Operatorii economici care au un consum energetic mai mare de 1.000 tep (tone echivalent petrol) pe an trebuie să complete şi să transmită către Departamentul pentru eficienţă energetică, până la 30 aprilie a fiecărui an, declaraţia de consum total anual de energie şi chestionarul de analiză energetică a consumatorului de energie.
  2. Operatorii economici care au un consum energetic de peste 1.000 tep au obligaţia:

 

  1. Operatorii economici care consumă anual o cantitate de energie sub 1.000 tep pe an, cu excepţia IMM-urilor, sunt obligaţi să completeze şi să transmit Departamentului pentru eficienţă energetică, până la 30 aprilie a fiecărui an declaraţia de consum, totalul anual de energie, și să întocmească la fiecare 4 ani un audit energetic.

    Numai în urma unui audit energetic vor rezulta măsuri de eficiență energetic programate, inclusiv reparaţii şi acţiuni de modernizare sau retehnologizare, respectiv:

  1. Serviciile reglementate de Manager Energetic

Activitatea Managerilor Energetici pentru industrie are ca scop reducerea intensității energetice și respectiv a valorii facturii energetice a beneficiarilor prin următoarele acțiuni:

În concluzie:

 

Exit mobile version