Un român a dat lovitura cu dulciuri din Transilvania în Statele Unite

Categorii: Antreprenori

Un român din Cugir a dat lovitura în „ţara tuturor posibilităţilor” cu un produs de patiserie tradiţional în Transilvania. Radu Sîrbu  a dus aroma şi gustul colacului cu nucă, din inima Transilvaniei până în metropola americană New York. A împărtăşit cu americanii dulcele pe care i-l pregătea bunica lui, i-a adăugat migdale, ciocolată sau nucă de cocos şi i-a înnebunit pe new yorkezi.

Radu a emigrat în anul 2002 în Statele Unite ale Americii ca să fie şofer. A căutat peste tot dulciuri cum mânca acasă şi aşa a găsit pe cineva în New York care mai făcea kurtos dar nu avea gustul „de acasă”.

Radu îşi vinde produsele mai ales la târgurile care se desfăşoară la final de săptămână. Are deja clienţi fideli care îl caută pentru a se bucura de desert.

Soţia lui, Diana (clujeancă ), îl ajută pe partea de web şi marketing, ea având master în web design . La evenimente, Radu are doi angajaţi: un prieten, Flaviu Nasaramba, tot din Cugir, care e fotograf în cursul săptămânii şi un angajat, Santiago, original din Ecuador, bucătar la cea mai veche pizzerie americană, Lombardi’s.

Ofertă diversificată

Stimulat de succesul răsunător pe care l-a avut, românul a decis să-şi diversifice oferta. Astfel, de aproximativ doi ani a combinat kurtoskalacs-ul cu îngheţată. Delicatesa se epuizează rapid, clienţii formând adevărate cozi ca să cumpere.

Mândru de kurtoskalacs

Radu a decis să schimbe numele produsului în „Twister Cake” (n.r. Prăjitura Răsucită) şi o vinde la o piaţă cu mâncare internatională, Queens International Night Market unde merge de trei ani şi prepară faimoşii colaci. În fiecare an este nelipsit de La Romanian Festival on Broadway din New York, dar şi la cel mai mare festival unguresc din New Jersey care se ţine în iunie, iar apoi în septembrie la un festival în Connecticut.

Sursa: Jurnal de România

Exit mobile version