Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Topul subvenţiilor din agricultură

Cei mai mari zece beneficiari de subvenţii din agricultură, cu activităţi atât în sectorul vegetal, cât şi în cel zootehnic, au încasat anul trecut aproape 30 de milioane de euro (29,61 milioane de euro), SC Agricost SA din judeţul Brăila fiind pe primul loc în acest top, cu 9,18 milioane de euro, conform datelor transmise de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), la solicitarea Agerpres.

În anul 2017, Agricost a încasat subvenţii în valoarea de 11,34 milioane de euro. Compania activează în sectorul agricol, având în concesiune de la statul român circa 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei. Agricost are ca activitate principală cultivarea şi comercializarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase şi alte culturi nepermanente.

Anul trecut, SC Agricost a fost preluată de compania Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, Consiliul Concurenţei autorizând tranzacţia în iulie 2018. Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei şi comercializării cu amănuntul a florilor şi plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante şi pomi, a îngrăşămintelor naturale şi a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

Conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), în anul 2018 compania din judeţul Brăila a avut o cifră de afaceri netă de 375,39 milioane de lei, în creştere cu 4,5% faţă de anul precedent, înregistrând un profit net de 80,2 milioane de lei.

Topul subvenţiilor este completat de SC Intercereal SA din Ialomiţa, cu 4,7 milioane de euro, SC Maria Trading SRL din judeţul Călăraşi – 2,32 milioane de euro, SC Zimbrul SA din Ialomiţa – 2,26 milioane de euro, SC Cervina SA din Dolj – 2,01 milioane de lei, SC JD Agro Cocora din Ialomiţa – 1,95 milioane de euro, SC A&S International SA din Ialomiţa – 1,92 milioane de euro, SC Oltyre SA din Dolj – 1,83 milioane euro, SC Agrozootehnica Pietroiu SA din Călăraşi – 1,77 milioane de euro şi Agrinatura SRL din Teleroman – 1,67 milioane de euro.

Confrom APIA, suma totală autorizată la plată în perioada 16 octombrie 2018 – 6 mai 2019 se ridică la 2,588 miliarde euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se modifică legislaţia de atestare a staţiunilor turistice

Articolul următor

„Dăruind vei dobândi”: Campanie de ajutorare a copiilor și bătrânilor nevoiași, inițiată de un tânăr crescut în orfelinat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share