București IT&C Ultimele stiri

Încă 50.000 de euro de la GapMinder pentru startupul cu cea mai accelerată evoluție

7 dintre startup-urile celei de a treia serii a a programului de accelerare Techcelerator au urcat pe scena festivalului de tehnologie UPGRADE 100, în cadrul secțiunii Demo Day dedicate acestora, pentru o sesiune de pitching în fața publicului larg și a unor noi potențiali investitori locali. De asemenea, două dintre startup-urile din seriile anterioare ale Techcelerator au susținut prezentări pentru a obține o rundă suplimentară de finanțare.

 

În cadrul evenimentului de tip Demo Day, XVision, din Timișoara, unul dintre startup-urile din seriile anterioare ale Techcelerator, a obținut o investiție suplimentară în valoare de 50.000 euro din partea partenerului strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Premiul a fost acordat sub formă de notă convertibilă (o formă de împrumut, nerambursabil, convertibil în acțiuni la o evaluare viitoare a companiei).

Evaluarea a fost făcută pe baza progresului companiilor din ultimele luni, a impactului pe care îl au soluțiile pentru rezolvarea unor provocări la nivelul pieței, a performanței echipei și strategiei start-up-urilor. În cadrul evenimentului, moderat de Octavian Palade, Events&Content Strategist la start-up.ro, Cristina Țoncu, managerul Techcelerator, a prezentat evoluția programului și partenerii principali care îl susțin.

La runda a treia de accelerare a Techcelerator 7 startup-uri au primit câte o primă rundă de investiții  de 50.000 de euro/companie.

Demo Day Techcelerator a fost urmat de evenimentul The UPGRADE 100 Elevator Pitch în cadrul căruia GapMinder Venture Partners a oferit un premiu suplimentar de 50.000 de euro de tip notă convertibilă pentru startup-ul cel mai convingător. Dintre cele 15 startup-uri care au fost preselectate să susțină câte un pitch de 200 de secunde AntiFragile, startupul care dezvoltă un sistem de etichete inteligente pentru monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul transportului a fost ales câștigător de juriul format din reprezentanți ai fondurilor de capital și alți potențiali investitori. Printre aceștia s-a aflat și Dan Mihăescu, unul dintre membrii fondatori GapMinder Venture Partners.

“Suntem încântați de performanțele startup-urilor din runda a treia a Techcelerator, dar suntem în egală măsură deschiși către întregul ecosistem. Acesta este și motivul pentru care, în calitate de parteneri ai secțiunii The UPGRADE 100 Elevator Pitch am pus la bătaie alți 50.000 de euro de tip notă convertibilă”, a declarat Dan Mihăescu, Partener fondator GapMinder Venture Partners.

Cele două evenimente au fost precedate de dezbaterea “Agora investitorilor – Întâlniți-vă viitorii parteneri” din cadrul festivalului UPGRADE 100. GapMinder a fost reprezentat pe scenă de Cosmin Ochișor, unul dintre partenerii fondului de investiții cu capital de risc.

Related posts

Peste 6,5 milioane de euro pentru modernizarea Pieței Cetate din Oradea

Traian Dan

Brinel se menține pe linia de afaceri și în grupul SNEF

Nora Dumitrescu

Baia Mare va avea rețea de reîncărcare a mașinilor electrice

Nora Dumitrescu

Clienții casnici se vor putea racorda gratuit la rețeaua de distribuție a gazelor

Traian Dan

Bosch, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive din România

Papuc Irina

RER Vest va colecta deşeurile din 25 de comune din Zona Metropolitană Oradea

Traian Dan

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

Nicolae Pop

[Enjoy Transylvania!] UMCH: University Targu Mures Medical Campus Hamburg

Transilvania Business

Construcții SA Sibiu, Eldiclau SRL Craiova, UTI Grup, Porr Construct SRL București și asocierea Hidroconstrucția și AGAT Prodex SRL – ofertă pentru construția noului terminal al aeroportului din Timișoara

Stefana Muresan

Clujul și-a făcut platformă interactivă a patrimoniului cultural

Nora Dumitrescu

Sprijin financiar de până la 1.500 euro/an pentru comasarea terenurilor agricole

Stefana Muresan

Rata de neocupare a spațiilor de birouri moderne din București a scăzut sub 10%

Ionut Oprea

România a urcat 17 poziţii în clasamentul PwC Paying Taxes 2020

Papuc Irina

Sibiul a preluat oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană, în cadrul unei ceremonii cu sute de kilograme de mâncare

redactia

S-a deschis segmentul de Autostradă dintre Gilău-Nădășelu

redactia

Codrin Scutaru, numit Deputy Managing Director al McGuireWoods România

Stefana Muresan

Clujul și Timișoara se bat cu Bucureștiul la prețurile apartamentelor

Nora Dumitrescu

Contract semnat pentru construcția primei secțiuni a Autostrăzii Pitești- Sibiu

Ligia Voro

Cum arată în interior trenul direct Cluj – Viena

redactia

Proiectul 'Alba Iulia Smart City 2018' sau despre cum Alba Iulia a ”deschis ușile viitorului”

Stefana Muresan

Draxlmaier, cel mai mare angajator din Satu Mare, și-a reluat activitatea

Traian Dan

SPACES deschide primele centre la București

Ligia Voro

Cu aplicația WashMe nu pierzi timp la spălătoriile auto

Ligia Voro

Rectorul Universității Transilvania din Brașov: Punem la dispoziția studenților 1 milion de euro

Ion Surdu

Leave a Comment