București IT&C Ultimele stiri

Încă 50.000 de euro de la GapMinder pentru startupul cu cea mai accelerată evoluție

7 dintre startup-urile celei de a treia serii a a programului de accelerare Techcelerator au urcat pe scena festivalului de tehnologie UPGRADE 100, în cadrul secțiunii Demo Day dedicate acestora, pentru o sesiune de pitching în fața publicului larg și a unor noi potențiali investitori locali. De asemenea, două dintre startup-urile din seriile anterioare ale Techcelerator au susținut prezentări pentru a obține o rundă suplimentară de finanțare.

 

În cadrul evenimentului de tip Demo Day, XVision, din Timișoara, unul dintre startup-urile din seriile anterioare ale Techcelerator, a obținut o investiție suplimentară în valoare de 50.000 euro din partea partenerului strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Premiul a fost acordat sub formă de notă convertibilă (o formă de împrumut, nerambursabil, convertibil în acțiuni la o evaluare viitoare a companiei).

Evaluarea a fost făcută pe baza progresului companiilor din ultimele luni, a impactului pe care îl au soluțiile pentru rezolvarea unor provocări la nivelul pieței, a performanței echipei și strategiei start-up-urilor. În cadrul evenimentului, moderat de Octavian Palade, Events&Content Strategist la start-up.ro, Cristina Țoncu, managerul Techcelerator, a prezentat evoluția programului și partenerii principali care îl susțin.

La runda a treia de accelerare a Techcelerator 7 startup-uri au primit câte o primă rundă de investiții  de 50.000 de euro/companie.

Demo Day Techcelerator a fost urmat de evenimentul The UPGRADE 100 Elevator Pitch în cadrul căruia GapMinder Venture Partners a oferit un premiu suplimentar de 50.000 de euro de tip notă convertibilă pentru startup-ul cel mai convingător. Dintre cele 15 startup-uri care au fost preselectate să susțină câte un pitch de 200 de secunde AntiFragile, startupul care dezvoltă un sistem de etichete inteligente pentru monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul transportului a fost ales câștigător de juriul format din reprezentanți ai fondurilor de capital și alți potențiali investitori. Printre aceștia s-a aflat și Dan Mihăescu, unul dintre membrii fondatori GapMinder Venture Partners.

“Suntem încântați de performanțele startup-urilor din runda a treia a Techcelerator, dar suntem în egală măsură deschiși către întregul ecosistem. Acesta este și motivul pentru care, în calitate de parteneri ai secțiunii The UPGRADE 100 Elevator Pitch am pus la bătaie alți 50.000 de euro de tip notă convertibilă”, a declarat Dan Mihăescu, Partener fondator GapMinder Venture Partners.

Cele două evenimente au fost precedate de dezbaterea “Agora investitorilor – Întâlniți-vă viitorii parteneri” din cadrul festivalului UPGRADE 100. GapMinder a fost reprezentat pe scenă de Cosmin Ochișor, unul dintre partenerii fondului de investiții cu capital de risc.

Related posts

Aeroportul Internaţional Baia Mare, redeschis traficului intern şi extern în iunie

Stefana Muresan

Aproximativ 2.800 firme cu capital maghiar, în Bihor. Biroul din Oradea al Casei de Comerţ din Ungaria, cea mai prolifică activitate dintre cele 22 din Europa centrală

Stefana Muresan

Investiţiile străine directe au crescut, în ianuarie, cu 88,5%, la 362 mil. euro

Stefana Muresan

Viitorii gastronomi, școliți la Universitatea de Științe Agricole

Nora Dumitrescu

Clădirea IPJ Cluj, reabilitată cu 19 milioane de euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Asocierea Brasig Strabag -Swietelsky, câștigătoarea licitației pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, contract de 700 milioane euro

Stefana Muresan

Gradul de colectare selectivă a deșeurilor în județul Bihor a ajuns la 30%

Traian Dan

În Maramureș se taie ilegal 90.000 de metri cubi pe pădure pe an

Nora Dumitrescu

Primăria Ciugud, bani europeni pentru un proiect care va dezvolta două judeţe

redactia

CNIPMMR, împreună cu Google, ajută firmele româneşti să facă export

Traian Dan

Au început lucrările la UT Hub. Complex academic pe 7 etaje

Nora Dumitrescu

Împrumut de 21 mil. de euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Stefana Muresan

„Supply Chain & Logistics Forum”: cum asigurăm managementul eficient al lanțului de aprovizionare

Papuc Irina

Tren de mare viteză Budapesta-Cluj-Bucureşti. Ungaria pregătește studiul de fezabilitate

Stefana Muresan

Orașele Clujului, premiate pentru proiectele lor inteligente

Nora Dumitrescu

CFR vrea o expertiză pentru liniile de cale ferată și tunelul care le subtraversează din Gara Predeal

Ion Surdu

Obligațiunile Ascendia, de miercuri la tranzacționare

Ligia Voro

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

Contract de proiectare pentru un coridor de mobilitate urbană durabilă, semnat

Ligia Voro

OMS a deschis un fond de solidaritate împotriva Covid-19. Peste 100 de milioane de dolari s-au adunat în prima zi

Ion Surdu

Cercetarea: Flexibilitate la Birou

Ionut Oprea

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

Tap to Phone: soluția lansată de Visa în România. Alpha Bank și CEC Bank sunt primele instituții care au implementat aplicația prin care mobilul devine POS

Ion Surdu

Arhitectul Șerban Țigănaș: România rămane atractivă atât privită din interior, cât și din exterior

redactia

Leave a Comment