Agricultura Auto Industrie Mureș Slider Ultimele stiri

Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a semnat miercuri, 11 septembrie, la Palatul Victoria din capitală, șapte acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore (807/2014) care vor crea aproape 800 de noi locuri de muncă și vor contribui cu peste 211 de milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite, a informat, prin intermediul unui comunicat, Biroul de presă al Ministerului Finanțelor Publice.

 

Cele șapte proiecte aprobate au o valoare totală de 620,9 de milioane de lei, iar valoarea ajutorului de stat pentru finanțarea acestora este de 194,2 de milioane de lei. Proiectele susținute de Guvernul României vor avea ca afect înființarea a 778 de locuri de muncă și vor contribui cu 211,5 de milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Pe lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat se află și două companii mureșene, Hirschmann România SRL Chirileu și IRUM SA Reghin.

 

57,7 de milioane de lei pentru Hirschmann România SRL

 

Proiectul companiei Hirschmann România SRL beneficiază de un ajutor de stat în valoare de 57,7 de milioane lei și constă în extinderea capacității de producție cabluri utilizate în industria auto pentru zona șasiu, respectiv pentru sistemul de frânare, suspensie, ABS și direcție.

”Vom avea o investiție de 28 de milioane de euro, din care circa 12 milioane de euro vor fi ajutor de stat. Vom avea o extindere la începutul anului viitor, în a doua fabrică, TM 2, din Sânpaul, unde 60% din spațiu este alocat pentru magazie și 40% pentru producție. Investiția pe care o vom realiza este pentru mai multe proiecte câștigate, unul dintre acestea având ca beneficiar un important constructor de mașini”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sebastian Cândea, director operațional al Hirschmann România SRL.
”Prin această investiție, în următorii ani vor fi create aproximativ 300 de noi locuri de muncă”, a precizat Paul Ilea, director administrativ al Hirschmann România SRL.

 

9,8 de milioane de lei pentru IRUM SA

 

Proiectul companiei IRUM SA Reghin vizează mărirea capacității de producție de tractoare forestiere (TAF), tractoare agricole și piese de schimb/componente pentru tractoare, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,8 de milioane de lei.

”Proiectul se bazează pe investiții în tehnologie de ultimă oră, pentru ce înseamnă fabricarea roților dințate, tehnologii de vopsire. Ceea ce vrem să achiziționăm este legat de tehnologie. Partea de cercetare-dezvoltare funcționează foarte bine, dar trebuie să ținem pasul și în privința producției, de aceea partea tehnologică trebuie să fie la nivelul a ceea ce concepem”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, ing. Mircea Oltean, directorul general al IRUM SA Reghin.

 

Viorica Dăncilă: Investițiile, stimulate de Guvern

 

La ceremonia de înmânare a acordurilor de finanțare semnate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie a participat și premierul Viorica Dăncilă, care a subliniat că Guvernul României susține investițiile în domenii cu impact major pentru economia românească.

”Evoluția bună a economiei se datorează în bună măsură investitorilor români și străini, cărora se adresează politicile noastre, inclusiv schema de ajutor de stat cu impact semnificativ în economie, în baza căreia au fost înmânate cele șapte acorduri de finanțare. Vom sprijini astfel investiții în domenii cu impact major, și mă refer la producția bunurilor de larg consum nealimentare, industria constructoare de mașini și utilaje, industria auto, industria alimentară. Așadar, sunt proiecte cu un impact pozitiv pe termen scurt, mediu și lung, precum dezvoltarea activităților economice ale întreprinderilor din regiunile mai puțin dezvoltate, beneficii sociale importante, prin crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea produselor și serviciilor oferite de furnizorii locali și, implicit, creșterea nivelului de trai. Doar prin această schemă de ajutor de stat, Guvernul României susține 35 de proiecte de investiții cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde lei, care generează aproximativ 5.300 de noi locuri de muncă. Prin această politică publică, dar și prin alte decizii și măsuri, Guvernul stimulează investițiile și, împreună cu mediul de afaceri, contribuie la dezvoltarea României”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

 

Text: Alex TOTH

Sursa foto Guvern: www.gov.ro

 

 

 

 

Related posts

TAROM suspendă cursele către și dinspre Belgrad, Chișinău și Amman

Papuc Irina

60 de crame din Transilvania-Banat, pe harta digitală viticolă a României

Nora Dumitrescu

12 candidați pentru Consiliul de Administrație a Romgaz

Ligia Voro

Primul român numit la conducerea GSK România în calitate de Director General

Stefana Muresan

Digi cumpără al doilea cel mai mare operator maghiar pentru 140 milioane euro

Stefana Muresan

Județele din Transilvania și Banat, fruntașe la servicii poștale private

Nora Dumitrescu

The Guardian, despre bicicletele Pegas: De la vestigii ale erei comuniste la design de secol 21

Stefana Muresan

Electrogrup dezvoltă primul proiect Smart City integrat din România

Ligia Voro

Banca Transilvania – profit de 1,2 miliarde de lei, în 2018

Stefana Muresan

IMM-urile vor ajutor de stat, amânarea unor contribuţii şi finanţări cu dobânzi „0”

Traian Dan

Nou constructor de drumuri la Cluj, după despărțirea de Kiat

Nora Dumitrescu

Patronatul PRIMER: România, pe ultimul loc în UE în privinţa consumului de medicamente

Stefana Muresan

Cel mai modern terminal intermodal din Transilvania, la Sebeș. Demersurile continuă

Ligia Voro

Omul de afaceri Horia Ciorcilă a cumpărat Hotelul Sport cu 3,65 de milioane de euro

redactia

Parc industrial în locul fermei de porci Nutripork de lângă Oradea

Traian Dan

Contract de 10 milioane de euro, obținut de nemții de la RER-RWE, pentru servicii de salubritate în Alba

redactia

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj anunță reluarea rutei Cluj-Napoca – Iaşi prin zborurile companiei TAROM

Stefana Muresan

Noul Duster, cel mai vândut SUV din Romania, a atins borna de 500 000 de unități produse la Mioveni

Nicolae Pop

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

Electric Castle declară ZERO TOLERANȚĂ agresiunii

Stefana Muresan

Farmec are liber la producția de dezinfectanți

Nora Dumitrescu

Romgaz continuă livrările de gaze către Electrocentrale Constanţa

redactia

Investițiile europene din ultimii 2 ani în Blaj reprezintă 600 de euro per locuitor

Ion Surdu

ISHO Offices din Timișoara va găzdui noul centru de dezvoltare pe care compania de software automotive Visteon îl deschide în România

redactia

Leave a Comment