Cluj Eveniment Ultimele stiri

Prima ediție a Săptămânii Geodeziei Românești, la USAMV Cluj-Napoca

Săptămâna Geodeziei Românești este cea mai importantă manifestare a comunității profesionale din domeniu organizată de către Uniunea Geodezilor din România (UGR), iar la prima ediție, între 23-28 septembrie 2019, în găzduirea USAMV Cluj-Napoca, va fi prezentă și Comisia 3 a Federației Internaționale a Geodezilor (FIG).

 

Pe parcursul evenimentului sunt așteptați peste 200 de geodezi, specialiști în managementul informației spațiale, evaluarea proprietății, geomatică, din aproximativ 10 țări, care vor fi prezenți, începând cu data de 23 septembrie, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Între personalitățile din Europa se vor număra președintele Comisiei 3 FIG, Prof. Hartmut Muller, președintele onorific al FIG, Prof. Chryssy Potsiou, vicepreședintele, dr. Orhan Ercan, și Prof. Ralf Schroth.

Între 23-26 septembrie este programat workshop-ul Comisiei 3 FIG cu tema  “Advances in Geodata Analytics for Smart Cities and Regions, întâlnirea anuală a comisiei, dar și o expoziție de tehnologie dedicată furnizorilor de servicii de profil (în 26 septembrie), iar între 26 și 28 semptembrie se vor desfășura lucrările Conferinței Internaționale a USAMV Cluj-Napoca Life Sciences for Sustainable Development, secțiunea Geodesy, Geomatics and Property Valuation.

”Este cel mai important eveniment al comunității geodezice care va avea loc anul acesta în România, cu participare internațională. Vor avea loc sesiuni tehnice ale UGR și ale Comisiei 3 FIG, dar și workshopuri și dezbateri pe teme diverse din sfera geodeziei. De asemenea, în această săptămână va avea loc și o expoziție tehnică, unde firme din sectorul privat vor prezenta ultimele noutăți în domeniul echipamentelor de specialitate. Cu ocazia Conferinței Internaționale “Life Sciences for Sustainable Development”, secțiunea “Geodesy, Geomatics and Property Valuation”, vor fi susținute prezentări științifice, participanții având ocazia publicării lucrărilor ca articol in-extenso în Buletinul UASVM-CN Horticulture (indexat în prestigioase baze de date internaționale). Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm în vibrantul oraș Cluj-Napoca, unul dintre cele mai efervescente orașe europene multiculturale”, a transmis principalul organizator al evenimentului de la Cluj-Napoca, Conf. dr. ing. Tudor Sălăgean, prodecan în cadrul Facultății de Horticultură, USAMV Cluj-Napoca, și vicepreședinte al UGR.

Și președintele Uniunii Geodezilor din România, Ing. Ionuț Săvoiu, a transmis un mesaj înaintea evenimentului găzduit de universitatea noastră, la Institutul de Cercetări Horticole și Avansate al Transilvaniei (ICHAT).

”Săptămâna Geodeziei Românești, aflată anul acesta la prima ediție, va deveni un moment special în viața organizației noastre. În fiecare an, pentru câteva zile, în unul din centrele universitare cu programe de pregătire profesională în domeniul ingineriei geodezice, vom aduce împreună oameni participanți activi la viața comunității noastre profesionale. Anul acesta am ales Cluj-Napoca, deoarece acolo am găsit o echipă de geodezi entuziastă, condusă de Conf. dr ing. Tudor Sălăgean, vicepreședintele Uniunii Geodezilor și prodecan al Facultății de Horticultură din cadrul USAVM Cluj-Napoca, iar sprijinul organizatoric acordat de universitate joacă un rol cheie în succesul evenimentului. Mai mult decât atât, USAMV Cluj-Napoca împlinește anul acesta 150 ani de la înființare și avem încrederea că un eveniment ca al nostru vine să adauge încă ceva unic și memorabil la suita de manifestări care marchează această frumoasă aniversare. Suntem convinși că putem atrage studenți și tânăra generație de specialiști cu o participare proactive, care să asigure o mai bună coeziune a comunității noastre profesionale, să creeze un climat propice inovării și introducerii progresului tehnic la nivelul standardelor europene în domeniu, fapt care să conducă la creșterea calității serviciilor oferite de profesioniștii noștri în beneficiul întregii societăți românești”, a arătat acesta.

Unul din oaspeții de seamă care va fi prezent la Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. ing. Hartmut Muller, este președintele Comisiei 3 FIG – Managementul Informației Spațiale.

”Noi, membrii comisiei, suntem foarte recunoscători gazdelor noastre din România, care au facut posibilă desfășurarea acestui eveniment și care susțin această inițiativă cu entuziasmul lor. Permiteți-mi să vă invit să participați la workshopuri și la întâlnirea anuală și să împărtășiți cu colegii din diverse țări cunoștințele și experiența dumneavoastră. Mai mult de 80% din PIB este obținut în orașe, urbanizarea fiind un motor al dezvoltării continue. Dezvoltarea urbană sustenabilă are nevoie urgent de metode avansate de management, permițând pătrunderea inovării și a noilor idei. Tema seminarului ”Advances in Geodata Analytics for Smart Cities and Regions” vizează rolul comunității geospațiale profesionale, dar și științifice în a forma viitorul devoltării urbane și regionale, și de a crea oportunități. Veniți cu noi în România și nu uitați să vă faceți noi prieteni. Vă aștept să ne întâlnim în frumosul oraș Cluj-Napoca, în septembrie”, a precizat Prof. Hartmut Muller.

Obiectivul organizatorilor evenimentului este ca Săptămâna Geodeziei Românești să devină un moment special în viața UGR. În fiecare an, pentru câteva zile, într-unul din centrele universitare cu studii geodezice, specialiștii din domeniile cadastrului, geodeziei, topografiei și cartografiei au posibilitatea ca, împreună, la sesiuni tehnice, ateliere de lucru, dezbateri pe teme de interes și expoziții de tehnologie, să participe activ la viața comunității profesionale.

Pe parcursul acestor evenimente vor fi alături specialiști din toate generațiile, cadre didactice și companii, iar tinerii geodezi și studenții vor avea un cadru optim pentru participarea activă la Săptămâna Geodeziei Românești. Astfel, coeziunea comunității profesionale va crește și va exista un climat propice inovării, introducerii progresului tehnic și a standardelor europene în domeniu, cu un impact asupra calității serviciilor oferite de profesioniști în beneficiul întregii societăți românești.

În afara sesiunilor tehnice și a prezentărilor științifice, în data de 25 septembrie 2019, va avea loc Consiliul Național al UGR, la care sunt așteptați să participe, pe lângă membrii Biroului Executiv și președinții Comisiilor UGR, și președinții Asociațiilor Locale ale Uniunii.

Programul evenimentului și alte detalii organizatorice sunt disponibile la adresa web  www.sgr.ugr.ro.

Related posts

Apar fabrici austriece de materiale de construcții la Cluj și Arad

Nora Dumitrescu

Mii de măști și mănuși din Germania pentru spitalele Satu Mare

Traian Dan

Din bani de la buget şi din fonduri europene: Infrastructura medicală din Timişoara se dezvoltă în ritm rapid

Robert Bloancă

Studiu pe țânțari la aeronavele din Cluj. Pot aduce boli exotice

Nora Dumitrescu

Romanian Facility Management Experience Days

Ionut Oprea

Apartamentele de două camere în Gheorgheni, cele mai solicitate la Cluj

Nora Dumitrescu

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

Huawei a depășit Apple în 2019 pe piața mondială a telefoanelor inteligente

Traian Dan

Ziua Studentului la fabrica Bosch din Blaj

Ligia Voro

La Brașov taxele și amenzile se plătesc online, fără autentificare

Ion Surdu

Linia de producţie Bell Helicopters ar putea fi mutată din Texas la Braşov

Stefana Muresan

Vladan Pekovic, numit CEO al Telekom Romania

Ligia Voro

Conferinta: Mobilitatea viitorului la Sibiu

Ionut Oprea

Autostrada Sebeş-Turda: Marți se face recepţia lucrărilor pe tronsonul de 12,3 km între Aiud şi Decea

Stefana Muresan

Lăptăria cu Caimac intră în băcăniile din Transilvania

Nora Dumitrescu

Primăria Timișoara ridică o maternitate nouă

Stefana Muresan

UBB, produs de tehnologie virtuală cu americanii de la EON

Nora Dumitrescu

Un bărbat din Sibiu a reînviat brandul „Bere Sadu” cu o investiție de 300.000 de euro

Papuc Irina

Compania Jidvei a premiat câștigătorii Festivalului Național de Folclor „Strugurele de aur”

Ligia Voro

Zboruri noi de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Stefana Muresan

Investiţie în aparatură de înaltă performanţă la spitalul din Târgu Mureș

Ligia Voro

Salvați Copiii și Digi România lansează 0800.070.009 Family Tel

Ligia Voro

Fonduri de peste 29 de milioane de euro pentru proiete în IT

redactia

Cluj: Alocare de 23 mil. lei pentru infrastrutura Tetarom V

Stefana Muresan

Leave a Comment