Cluj Cultural Ultimele stiri

Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019

Peste 30 de artiști vor fi prezenți sâmbătă, 12 octombrie 2019, pe străzile Clujului pentru a da culoare celei de-a patra ediții Art in the Street. Cele peste 50 de reprezentații din program vor avea loc pe cinci scene dispuse în zona Pieței Muzeului, respectiv în fața Casei Matia Corvin, pe strada Franklin D. Roosevelt, în fața Bisericii Franciscane, în centrul Pieței Muzeului (la Obeliscul Carolina) și pe strada Georges Clemenceau (în dreptul barului Vorbe).

 

’’Pe 12 octombrie, Art in the Street se întoarce acasă, la Cluj, și promite  o zi plină de artă și culoare pe străzile Pieței Muzeului. Am pregătit o multitudine de reprezentații pe cele cinci scene din eveniment, dar și alte momente surpriză între aceste puncte. Ce ne dorim este ca străzile care găzduiesc Art in the Street să fie și mai vii decât sunt ele într-o zi obișnuită de sâmbătă. Îi așteptăm pe clujeni să se bucure de cei peste 30 de artiști selectați din cei peste 100 de înscriși. Piața Muzeului o să fie un loc cu adevărat aparte’’, a declarat Denisa Dan, project manager Art in the Street.

Pe parcursul Art in the Street, clujenii vor avea parte de concerte, beatbox, jonglerii cu foc, graffiti, clovni, momente de step, mimă, susținute de Efreet Light & Fire Show, Zephyrus, La Chakra, Sidewalk Troubadours, Flashover, Laura’s 5ive, JoMacabre, Magic Puppet, AlmosTrio, Bulz Botherz, Vigu Gheorghe Antonio, Lorenzo Heel, GRUV, ICS în Concert, Mimo Poetul, Jazz & Blues, Create.Act.Enjoy, Infusion, Cosmin, Adrian Strâmtu, Alexu and The Voices Inside, Florian Babțan-Varga, Tania Cadiș, Foolosophy Entertainment și Goldy.

Invitați speciali ai evenimentului sunt trupa Malox, Marú, Vizi și Lucia & Andrei do Radiohead.

Spectacolele vor începe la ora 16:00 și se vor încheia la ora 22:15, accesul la toate reprezentanțiile de artă stradală fiind, bineînțeles, liber.

Eyal Talmudi, Roy Chen și Assaf Talmudi sunt Malox, un trio avangardist, plin de energie. Neobosit și extrem de versatil, Malox are o forță muzicală imposibil de ignorat – onestă, dar în același timp atrăgătoare și dansantă, lucru dovedit din plin și la ediția din acest an a Jazz in the Park. Îmbinând genuri diverse, cum ar fi jazz, polka, klezmer, punk sau rock alternativ, compozițiile lor complexe, jucăușe, sunt o adevărată călătorie. Cu Eyal Talmudi la saxofon, clarinet și cimpoi, Roy Chen la tobe și Assaf Talmudi la clape, scena devine un spațiu viu, liber, care te ia prin surprindere în fiecare clipă.

După ce a compus muzică pentru diverși artiști din România, Marú și-a lansat primul single, The richest girl in town, în martie 2018. Cariera sa a început să prindă contur în urma experienței dobândite prin studiu, Marú aprofundând muzica populară și clasică încă de la șapte ani. A studiat la Universitatea de Muzică și Arte din Viena, unde și-a dat și masteratul. Vocea cristalină și piesele de o sensibilitate specială i-au cucerit deja pe ascultătorii din întreaga țară și i-au adus invitații pe scenele marilor festivaluri din România.

Jazz in the street 📷 Gabriel Aldea ◘ https://komiti.media/
Jazz in the street 📷 Gabriel Aldea ◘ https://komiti.media/

Lucia și Andrei Zamfir, chitaristul trupei The Mono Jack, cântă un set de piese Radiohead adaptate în formulă de duo. Cu o chitară acustică și două voci, Lucia și Andrei reduc la esență compozițiile originale, aruncându-le adesea într-o nouă lumină. Din setul lor fac parte unele dintre cele mai cunoscute piese Radiohead, precum și câteva surprize pentru cunoscători.

Producător, compozitor și cântăreț, Vizi a învățat să cânte singur la chitară când avea
14 ani. De atunci, dorința de a explora cât mai multe zone muzicale l-a determinat să învețe și alte instrumente, alegând în cele din urmă basul ca instrument principal. De-a lungul timpului
a cântat în diverse trupe, iar în 2012 a fost remarcat de juriul emisiunii Vocea României unde a obținut locul II, poziție care l-a lansat în rândul publicului larg.

Art in the Street este un program de încurajare și dezvoltare a artei stradale, de promovare a tinerilor artiști stradali și de educare a comunității locale asupra rolului și a înțelesului artelor.

Prima ediție Art in the Street a avut loc în 23 aprilie 2016 sub numele Jazz in the Street și a reprezentat un real succes. De atunci, echipa Fapte a mai organizat câteva zeci de astfel de evenimente de o zi, două zile sau de doar câteva ore. În 2018, peste 17.000 de clujeni au luat parte la peste 80 de reprezentații în stradă, pe Bulevardul Eroilor și pe strada Bolyai, susținute de peste 100 de artiști din 35 de grupuri din țară și din străinătate. Anul acesta proiectul se desfășoară atât în Cluj, cât și în Iași.

Proiectul Art in the Street este un proiect Fapte, finanțat de Primăria și Consiliul Cluj-Napoca și susținut de Raiffeisen Bank.

Related posts

Spitalul Județean de Urgență Deva, în Programul național de tratare a accidentelor vasculare ischemice

redactia

Transilvania de Nord, cea mai activă la noile proiecte industriale

Nora Dumitrescu

IKEA își închide de astăzi magazinele fizice și trece pe online

Papuc Irina

Crama Liliac a lansat noua etichetă young.LILIAC

Stefana Muresan

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, vizită în Sălaj. Oportunități de afaceri

redactia

Ministrul Agriculturii le promite tinerilor fermieri terenuri concesionate de la ADS în suprafață de 50 de hectare

Papuc Irina

Camera de Comerț Maramureș s-a reactivat fizic

Nora Dumitrescu

Sibiu: Nicolae Burprich-Damian, cel mai mare dezvoltator din Cartierul Arhitecților (Cisnădie), nou proiect imobiliar

redactia

Logicode, firmă românească specializată în tehnologia codurilor de bare, lansează o soluţie pentru IMM-urile care fac comerţ sau producţie

Stefana Muresan

Solina Romania anunţă primele măsuri pentru reluarea business-ului de la Alba Iulia

redactia

Vodafone România anunță noua echipă executivă

Ligia Voro

Delgaz Grid plănuiește investiții în rețele de 1,9 miliarde de lei până în 2023

Traian Dan

Finanțare de 1,8 milioane de euro pentru viitorii fermieri ai Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Şoseaua care leagă Hunedoara de Călan, modernizată cu 36,4 milioane lei, fonduri europene

redactia

Grupul Monza, nouă etapă în extinderea brandului

Stefana Muresan

AgroTransilvania Cluster, în negoieri cu companii coreene

Stefana Muresan

WELCOME TO THE TRANSMISSION!

redactia

Elvețienii de la CICOR, cu peste 700 de angajați, relocare în Zona Industrială Arad Vest

redactia

Puma – al doilea SUV produs de americanii de la Ford la Craiova

redactia

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Ligia Voro

La Cluj-Napoca, nu îţi mai baţi capul cum plăteşti biletul

Ligia Voro

A fost depusă doar o ofertă pentru construcția centurii Mediaș

Ligia Voro

Summit-ul HR-ilor la Cluj-Napoca, eveniment de referință în industria resurselor umane

Stefana Muresan

Americanii modernizează Baza aeriană de la Câmpia Turzii. Investiții de 35 de milioane de dolari

redactia

Leave a Comment