Analize Fără categorie Ultimele stiri

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

România a coborât în 2019 pe locul 45, de pe 44, în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială, fiind depăşită de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene. Punctajul slab acumulat a fost afectat serviciile precare de apă și salubritate, dar și de sănătate și educație de bază. Sunt constatările studiului „Indicele de Progres Social 2019”, realizat de Social Progress Imperative, cu sprijinul Deloitte.

România a coborât în 2019 pe locul 45, de pe 44, în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială, fiind depăşită de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene în studiul Indicele de Progres Social 2019, realizat de organizaţia nonprofit Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte, care include 149 de state.

Domeniile în care România a obţinut cele mai slabe punctaje sunt serviciile de apă şi de salubritate, sănătatea şi bunăstarea şi accesul la educaţie de bază. De cealaltă parte, cel mai bun punctaj a fost acumulat în privința siguranţei personale, calitatea mediului, hrana şi îngrijirea medicală de bază, drepturile personale.

Indicele de Progres Social (IPS) măsoară calitatea vieţii şi bunăstarea socială a cetăţenilor din 149 de ţări, în baza analizei a trei dimensiuni principale: nevoilor de bază – şi anume hrană şi îngrijire medicală de bază, apă şi salubritate, locuinţă şi siguranţă personală -, bunăstare – accesul la educaţie de bază, accesul la comunicaţii şi informaţii, sănătatea şi bunăstarea, calitatea mediului – şi oportunităţi – drepturile personale, libertatea personală şi de alegere, incluziunea, accesul la educaţie avansată. În baza punctajului acordat, ţările din clasament sunt grupate în şase categorii, în mod descrescător.

„În ciuda unei creşteri economice stabile, printre cele mai mari din Europa, a creşterii puterii de cumpărare şi a scăderii şomajului la un minim istoric, România a înregistrat, în ultimul an, o uşoară scădere a indicelui privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială. Cu o serie de capitole la care înregistrăm punctaje modeste, cum ar fi sănătatea, accesul la educaţie de bază, apa şi salubritatea, devine evident şi din această perspectivă că, pentru a genera progres social, resursele publice trebuie dirijate spre investiţii care generează dezvoltare economică şi implicit creşterea nivelului de trai”, explică Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România şi Moldova, citat de Agerpres.

România se regăseşte, conform scorului înregistrat, în rândul ţărilor din a treia categorie din clasament, după Argentina, Bulgaria şi Mauritius.

La nivel global, Norvegia se menţine pe primul loc, urmată de Danemarca şi Elveţia.

Related posts

CBRE a fost desemnată să administreze proiectele imobiliare One Tower și One Mircea Eliade

Papuc Irina

Parlamentul obligă Guvernul să facă ”Autostrada Unirii”

Stefana Muresan

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber

Ligia Voro

Bosch inchiriaza 4 etaje in viitorul Isho Offices

Ionut Oprea

Profi își recrutează viitorii angajați din Ardeal de pe băncile școlii

Nora Dumitrescu

11 șoferi au demisionat de la Aeroportul Internațional Sibiu

Papuc Irina

Made in Cluj, purtat la New-York și Los Angeles. Concepto – brandul românesc creat de două surori cu mașina de cusut a bunicii

Papuc Irina

Alro livrează către Boeing şi Airbus, în urma investițiilor în dezvoltare și cercetare din fonduri europene

redactia

Cea mai bogată româncă, moştenitoarea afacerii ButanGas, va construi o clinică medicală în Poiana Brașov

Stefana Muresan

Emag va face livrări cu dube electrice în Ardeal

Nora Dumitrescu

Germanii de la Karl Heinz Dietrich, investiţie de peste 5 milioane de euro la Blaj

Stefana Muresan

Astra Arad se luptă cu turcii de la Durmazlar pentru a livra 100 de tramvaie moderne Capitalei, contract de 180 mil. euro

Stefana Muresan

S IMMO AG: Sun Plaza in Bucharest extended

Ionut Oprea

Start-up care digitalizează contabilitatea prin inteligența artificială atrage KPMG Romania pe SeedBlink

Ion Surdu

Primul strat de asfalt pe șoseaua de mare viteză dintre Mureș și Cluj

Nora Dumitrescu

Oradea va avea încă 16 stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice

Traian Dan

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Stefana Muresan

Oradea investește peste 6 milioane de euro în 12 hectare de spații verzi

Traian Dan

Stadioanele Clujului vor găzdui Euro 2023 – Under 21

Nora Dumitrescu

RADET este oficial în faliment. Ce urmează

Papuc Irina

Antreprenoriat fără birocrație: noul ministru al Economiei spune că va folosi tehnologia blockchain pentru securizarea informațiilor

Ion Surdu

Primul zbor Sibiu – Bruxelles Charleroi – Sibiu de pe Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Încă un expert confirmat la Conferința „Litigii pe Fonduri Europene”, București

redactia

Piața serviciilor de analize medicale și imagistică în România: afaceri de peste 2,5 miliarde de lei

Papuc Irina

Leave a Comment