Diplomați și oamenii de afaceri din spațiul lingvistic german, îndemnați de primarul Sibiului să susțină evenimentele culturale

Categorii: Județe, Ultimele știri

Diplomați și oameni de afaceri din spațiul ligvistic german au discutat cu primarul Sibiului despre implicarea acestora în evenimentele culturale. Administrația locală transmite că scopul întrevederii a fost acela de a-i transforma în parteneri ai orașului.

Întâlnirea a fost organizată de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, iar gazda acestei întâlniri, organizată sâmbătă, 16 noiembrie, a fost primarul Astrid Fodor.

„Este a doua astfel de întâlnire pe care o organizăm împreună cu Teatrul Național Radu Stanca pentru a căuta noi modalități de suport pentru mediul cultural al Sibiului și în special pentru Teatrul Național Radu Stanca, cea mai importantă instituție culturală a orașului care produce un număr impresionant de spectacole și evenimente. Primăria Sibiu oferă o finanțare generoasă Teatrului, dar producțiile ample ale instituției au nevoie și de parteneri privați. Secția germană a Teatrului a crescut mult în ultimii ani semn că într-un oraș multicultural precum Sibiul, publicul își dorește ca actul de cultură să se desfășoare și în limba maternă, fiecare dintre aceste spectacole beneficiind și de supra-titrare în limba română pentru ca acestea să poată fi urmărite și de publicul care nu vorbește germana. De aceea ne întoarcem spre mediul de afaceri german, austriac și luxemburghez, contând pe politicile lor serioase și sănătoase în domeniul CSR”, a spus primarul Sibiului, conform unui comunicat transmis azi de administrația locală.

La rândul său, directorul Teatrului Național „Radu Stanca”, Constantin Chiriac, a subliniat în discursul său finanțarea importantă pe care Primăria Sibiu o acordă mediului cultural al orașului și instituției pe care o conduce în particular, recunoscând importanța actului cultural în dezvoltarea pe termen lung a Sibiului.

La întâlnire au participat consulii Germaniei și Luxemburgului, directorul Forumului Cultural Austriac, directorul departamentului cultural al Ambasadei Germaniei, directorul Teatrului din Klagenfurth (oraș înfrățit cu Sibiul), directorii firmelor Daimler și Bosch, directorul secției germane a Teatrului Național Radu Stanca și directorului spațiului cultural Kulturhaus 7B din Cisnădioara.

Exit mobile version