Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul de creare a unui parc pe o fostă groapă de gunoi în Sibiu, scos la licitație

Primăria Sibiu a lansat procedura de achiziție pentru elaborarea Proiectului Tehnic (PT) și stabilirea detaliilor de execuție (DDE) pentru proiectul „Crearea unui parc în zona Cartierului Tilișca”.

Achiziția pentru elaborarea PT, DDE și a proiectului pentru autorizarea executărilor de construcție (PAC) este un pas în plus pe care Primăria Sibiu îl face pentru construirea unui parc în zona Cartierului Tilișca. Valoarea contractului este de 280.000 de lei. Potrivit descrierii din caietul de sarcini, terenul pe care se dorește construirea parcului este la momentul actual viran, fiind până în 2014 spațiu de depozitare pentru deșeurile din construcții, scrie sibiu100.ro.

Potrivit administrației locale, construirea parcului va atrage după sine și reabilitarea străzii Preot Bacca, pe tronsonul cuprins între Strada Islazului și Strada Săcel, precum și devierea rețelelor de apă și canalizare și modernizarea iluminatului stradal.

Astfel, viitorul parc va avea o suprafață de 62.000mp unde vor exista zone verzi cu utilități de recreere și petrecere a timpului liber; alei pietonale, piste de biciclete, alei ecologice; o fântână arteziană; locuri de joacă pentru copii; o zonă de fitness în aer liber; un teren de sport multifuncțional; reţea Wi-FI; toalete cu igienizare automatizată; sistem de irigaţii şi sistem de iluminat pentru spaţiile amenajate etc.

Investiițile în noul proiect se vor realiza din fonduri europene nerambursabile. Sursa citată amintește că studiul de fezabilitate al proiectului a fost elaborat în cursul anului 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romsilva a preluat în pază peste 120.000 ha de păduri private

Articolul următor

Digitalizarea şi informatizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share