Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Importurile de gaze ale României s-au ieftinit în trimestrul al treilea

Importurile de gaze ale României s-au ieftinit semnificativ în trimestrul trei al anului cu 27%. Preţul mediu de import al gazelor naturale a fost, în România, de 16,5 euro/MWh în al treilea trimestru al anului, potrivit ultimelor date ale DG Energy, citate de economica.net. În trimestrul precedent, preţul fusese de 22,58 euro, amintește sursa citată.

În ceea ce priveşte preţurile finale la consumatori, în România continuă să fie, pentru populaţie, cel mai mic preţ al gazelor din Uniunea Europeană (preţul este reglementat): 3,35 eurocenţi/kWh. Industria plăteşte însă preţuri mai mari decât media europeană (2,77 eurocenţi/kWh faţă de 2,46 eurocenţi/kWh): gazul este mai ieftin, pentru marii consumatori în ţări ca Germania, Franţa sau Spania, decât în România sau, pentru a reveni mai aproape de zona noastră, chiar şi în Bulgaria sau Ungaria, mai scrie economica.net.

Consumul de gaze al celor 28 de state membre ale UE a fost, în al treilea trimestru, de 84 de miliarde de metri cubi, în creştrere cu circa 7% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, pe fondul creşterii producţiei de energie electrică ce a avut ca sursă gazele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai căutat beneficiu de către angajați - să poată munci de acasă

Articolul următor

Reprezentanții industriei turismului cer Guvernului sprijin pentru activitatea de incoming și construirea de noi hoteluri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share