Județul Alba va avea două noi pârtii de schi la Feneș

Categorii: Județe, Ultimele știri
Tags:

Județul Alba va avea două noi pârtii de schi, la Feneș. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice în orașul Zlatna, județul Alba – Amenajare domeniul schiabil”.

Proiectul prevede realizarea în satul Feneș a două pârtii cu o lungime totală de aproape doi kilometri, pe versantul nordic al masivului Părăginoasa.

Domeniul schiabil Părăginoasa – Feneșel se va afla la o distanță de aproximativ 13 kilometri de DN 74 (Feneș). Pârtiile vor fi deservite de o instalație de transport de tip telescaun, o bandă rulantă și vor beneficia de o instalație de înzăpezit artificial și un sistem electronic de vânzare a biletelor.

Cererea pentru obţinerea acordului de mediu a fost înregistrată la APM Alba în 27 aprilie 2017.

Potrivit acordului de mediu, publicat în luna ianuarie 2020 pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului și citat de Alba24.ro, domeniul schiabil va fi situat în partea de nord a teritoriului administrativ al orașului Zlatna, pe versantul nordic al masivului Părăginoasa, în zona de obârșie a pârâului Feneșel (afluent de dreapta al pârâului Feneș).

Mai multe detalii, pe alba24.ro

Exit mobile version