Drusal va opera la Maramureș pe o platformă temporară

Operatorul privat de salubritate Drusal Baia Mare își va desfășura activitatea pe o platformă de stocare temporară din județ până la punerea integrală în funcțiune a sistemului de management integrat al deșeurilor (SMID).

Forul decizional al Consiliului Județean (CJ) Maramureș a aprobat punerea la dispoziția operatorului delegat al Centrului MID a unui teren în vederea amenajării unei platforme pentru stocarea temporară a deșeurilor menajere înainte de valorificare sau de tratare.

Terenul în cauză se află în domeniul public al județului, fiind situat în comuna Recea, și face parte din terenul achiziționat de județul Maramureș în vederea realizării proiectului SMID.

Soluția stocării temporare este una de urgență, fiind necesară în urma problemelor de pe amplasamentul CMID din localitatea Sârbi, dar și a depășirii capacității de depozitare pe actuala platformă de stocare temporară de la Satu Nou de Jos.

“O soluție de depozitare în afara județului nu a fost identificată și nu ar fi fezabilă deoarece ar genera creșterea costurilor peste limita de suportabilitate. Stocarea temporară va înceta la finalizarea lucrărilor și operaționalizarea activității de tratare mecano-biologică și depozitare a deșeurilor pe platforma Sârbi”, conform conducerii CJ Maramureș.

Proiectul SMID Maramureş a fost aprobat de Comisia Europeană şi beneficiază de finanţare din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Valoarea sa este de 64 de milioane de euro, dintre care 85% din fonduri europene.

Drusal activează în sectorul de management și reciclare a deșeurilor. Aceasta prestează servicii de salubritate stradală și menajeră, dar și de colectare selectivă a deșeurilor. Drusal are contracte cu primăriile localităților Baia Mare, Baia Sprie, Cicârlău, Dumbrăvița și Sisești.

Societatea a avut afaceri de 25 de milioane de lei în 2018 și o pierdere de 0,8 milioane, cu 258 de angajați. Asociații săi sunt societățile Menerom Serv (40%), Florisal (24,5%), ambele din Satu Mare, și Vasile Pușcaș (33,5%).

Exit mobile version