Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalău va avea pe mână un buget de 52 de milioane de euro

Veniturile municipiului Zalău pentru acest an sunt estimate la 244 de milioane de lei, iar cheltuielile se vor duce pe funcționare și pe dezvoltare.

Secțiunea de funcționare este de 24,8 milioane de euro, mai redusă cu 3 milioane decât cea de dezvoltare. Ultima secțiune se ridică la 27,2 milioane de euro, mai mare cu 18,6 milioane decât valoarea din 2018.

Principalele investiții se duc către cinematograful Scala și planetariu; extinderea rețelei de iluminat public (2,5 km); achiziția a 20 de autobuze electrice; stații de reîncărcare pentru autobuze (26) și vehicule electrice (4); creșa Meseș.

Alte proiecte prevăd creșterea eficienței energetice pentru cinci blocuri și cinci unități de învățământ; trotuare și piste de biciclete pe Bd. M. Viteazul; reabilitarea străzilor G. Doja și S. Bărnuțiu; amenajarea a 10 spații verzi la imobile degradate (etapa I) și a centrului de zi pentru copii; modernizarea și extinderea rețelei de drumuri forestiere (etapa I); servicii publice electronice pentru administrația locală.

Investițiile noi propuse sunt amenajarea unui loc de căsătorii în Parcul Central; spațiu de garare pentru autobuzele electrice; modernizarea str. M. Eminescu; parcare în zona Bisericii Baptiste; reparații capitale pe str. Pârâului; sistem de semaforizare la o intersecție; demolarea de puncte termice pentru locuri de parcare; dar și pentru proiectele calificate pentru finanțare la bugetarea participativă.

“Principiile reprezentanților administrației locale la întocmirea bugetului au vizat menținerea cuantumului taxelor și a impozitelor locale, cât și menținerea scutirilor, bonificațiilor și gratuităților”, conform municipalității zălăuane.

Vor fi continuate  proiectele cu finanțare din fonduri europene în derulare. Printre proiectele avute în vedere se numără pietonizarea str. Unirii; reabilitarea Pieței Iuliu Maniu; modernizarea sistemului de iluminat public, treceri de pietoni 3D; spațiu de depozitare temporară a mașinilor neutilizate; baie comunală socială.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 150 de milioane de euro, bugetul de investiții al Oradiei în 2020

Articolul următor

Fondurile europene ajută județul Sibiu să aibă de patru ori mai multe investiții decât veniturile proprii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share