Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Metroul de Cluj a fost deblocat

Curtea de Apel Cluj (CAC) a desființat definitiv o decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) care anula efectele licitației pentru studiile necesare construirii liniei de metrou.

Licitația a fost câștigată de asocierea Metrans (România) – Systra (Franța) – SWS Engineering (Italia) și contestată de către Metroul SA București. Anterior acestei decizii, Metroul SA a formulat cerere de strămutare a procesului și apoi a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție să constate lipsa de imparțialitate a instanței clujene, ambele procese fiind pierdute.

“Pe cale de consecinţă menţine raportul procedurii nr. 554410/ 29.10.2019 emis de Municipalitatea Cluj-Napoca”, a menționat CAC. Durata studiului de prefezabilitate la metrou este de maximum 27 de luni, iar a celui de fezabilitate la trenul metropolitan, de 14 luni.

Licitația pentru cele două studii a fost câștigată în octombrie de asocierea Metrans pentru 30 de milioane de lei. Metroul este programat pe axa est-vest Gilău – Florești Sud – Mănăștur – Centru – Mărăști (16 km, cu 15 stații), iar trenul metropolitan, pe infrastructura feroviară existentă, între stațiile Nădășel și Bonțida (43 km).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liber la Baia Mare Shopping Park

Articolul următor

Maramureșul va accesa bani europeni pentru gestionarea deșeurilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share