Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SUA: Pachet de stimulare american de un trilion de dolari, propus de republicani. Pot fi măsurile anunțate replicate în Europa?

Fiecare contribuabil american ar urma să primească până la 1.200 de dolari, cuplurile căsătorite eligibile – până la 2.400 de dolari și câte 500 dolari suplimentari pentru fiecare copil. Americanii cu venituri anuale mai mari de 99.000 de dolari sau familiile cu peste 198.000 dolari pe an nu vor fi eligibile. Aceste sume fac parte dintr-un pachet de stimulare american, în valoare de un trilion de dolari, anunțat de liderul Partidului Republican din Senatul SUA. Documentul are nevoie de votul democraților pentru a intra în vigoare.

Potrivit publicației The Wall Street Journal, pachetul de stimulare american, propus pentru lupta cu efectele pandemiei de coronavirus, prevede plăți directe în numerar pentru mulți americani, ca parte a unui plan mai mare prin care să fie sprijinite și micile afaceri, dar și profesioniștii din domeniul sănătății.

De asemenea, Guvernul va furniza 50 de miliarde de dolari în garanții pentru creditele care urmează să fie acordate transportatorilor aerieni de persoane, alte 8 miliarde garanții pentru transportatorii aerieni de marfă și alte 150 de miliarde de dolari garanții pentru creditele date companiilor mari. În cazul firmelor mici, Guvernul american pune la bătaie garanții de 300 de miliarde de dolari. „Acest proiect ia măsuri îndrăznețe în patru direcții majore, extrem de urgente și foarte necesare”, a declarat liderul grupului republican din Senatul SUA, Mitch McConnel în discursul său din Senat. McConnell le-a cerut mai multor lideri republicani să se întâlnească cu democrații și cu oficialii administrației, inclusiv cu secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, pentru a finaliza un acord, citează Hotnews.ro.

Republicanii din Senat au discutat cu ușile închise despre mărimea și frecvența și modului concret în care li se vor vira banii americanilor.

Presa americană mai scrie că acest proiect are nevoie de susținerea democraților înainte ca să ajungă pe masa președintelui SUA, Donald Trump, pentru ratificare.

Poste fi replicat modelul american în Europa?

Nu toate măsurile luate însă în SUA pot fi replicate și în Europa, din simplul motiv că diferența dintre cele două continente este uriașă: în SUA 80% din firme se finanțează de pe burse, iar în Europa 80% din finanțarea companiilor vine prin canalul bancar. Apoi, economisirea este mai ridicată în Europa decât în SUA, în vreme ce investițiile personale sunt mult mai mari la americani. Cu alte cuvinte, dacă îi dai un dolar americanului este mult mai probabil ca el să-l investească în ceva, în vreme ce europeanul tinde să-l pună într-un depozit bancar, explică Hotnews.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comisia Europeană a aprobat proiectul Spitalului Regional de la Iași: investiția depășește 50 de milioane de euro

Articolul următor

Antibiotice Iași donează 250.000 de lei Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share