Fiscalitate Ultimele stiri

SUA: Pachet de stimulare american de un trilion de dolari, propus de republicani. Pot fi măsurile anunțate replicate în Europa?

Fiecare contribuabil american ar urma să primească până la 1.200 de dolari, cuplurile căsătorite eligibile – până la 2.400 de dolari și câte 500 dolari suplimentari pentru fiecare copil. Americanii cu venituri anuale mai mari de 99.000 de dolari sau familiile cu peste 198.000 dolari pe an nu vor fi eligibile. Aceste sume fac parte dintr-un pachet de stimulare american, în valoare de un trilion de dolari, anunțat de liderul Partidului Republican din Senatul SUA. Documentul are nevoie de votul democraților pentru a intra în vigoare.

Potrivit publicației The Wall Street Journal, pachetul de stimulare american, propus pentru lupta cu efectele pandemiei de coronavirus, prevede plăți directe în numerar pentru mulți americani, ca parte a unui plan mai mare prin care să fie sprijinite și micile afaceri, dar și profesioniștii din domeniul sănătății.

De asemenea, Guvernul va furniza 50 de miliarde de dolari în garanții pentru creditele care urmează să fie acordate transportatorilor aerieni de persoane, alte 8 miliarde garanții pentru transportatorii aerieni de marfă și alte 150 de miliarde de dolari garanții pentru creditele date companiilor mari. În cazul firmelor mici, Guvernul american pune la bătaie garanții de 300 de miliarde de dolari. „Acest proiect ia măsuri îndrăznețe în patru direcții majore, extrem de urgente și foarte necesare”, a declarat liderul grupului republican din Senatul SUA, Mitch McConnel în discursul său din Senat. McConnell le-a cerut mai multor lideri republicani să se întâlnească cu democrații și cu oficialii administrației, inclusiv cu secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, pentru a finaliza un acord, citează Hotnews.ro.

Republicanii din Senat au discutat cu ușile închise despre mărimea și frecvența și modului concret în care li se vor vira banii americanilor.

Presa americană mai scrie că acest proiect are nevoie de susținerea democraților înainte ca să ajungă pe masa președintelui SUA, Donald Trump, pentru ratificare.

Poste fi replicat modelul american în Europa?

Nu toate măsurile luate însă în SUA pot fi replicate și în Europa, din simplul motiv că diferența dintre cele două continente este uriașă: în SUA 80% din firme se finanțează de pe burse, iar în Europa 80% din finanțarea companiilor vine prin canalul bancar. Apoi, economisirea este mai ridicată în Europa decât în SUA, în vreme ce investițiile personale sunt mult mai mari la americani. Cu alte cuvinte, dacă îi dai un dolar americanului este mult mai probabil ca el să-l investească în ceva, în vreme ce europeanul tinde să-l pună într-un depozit bancar, explică Hotnews.ro.

Related posts

LeasingWEB: Avantajele unui serviciu de achiziționare în rate a unui website

A. I.

Autostrada Gilău-Nădășelu, aproape de deschidere

Stefana Muresan

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

Două nume reunite întru istorie: Regele Mihai I al României și Pelikan

Ligia Voro

Clujenii de la Nova Power, ajutați de liberalizarea pieței

Nora Dumitrescu

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Afaceri finanțate din banii Europei pentru ardelenii întorși din străinătate

Nora Dumitrescu

Linia de producţie Bell Helicopters ar putea fi mutată din Texas la Braşov

Stefana Muresan

Podul Jiul din Timișoara, investiție de 5 milioane de euro, va fi construit într-un an și jumătate

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: FMC extinde Evalio® AgroSystem în România

Ligia Voro

Elevii din Ardeal, pregătiți să devină IT-iști

Nora Dumitrescu

Cinci huburi digitale din Transilvania-Banat, aproape de rețeaua europeană

Nora Dumitrescu

Turcii de la Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, câștigătorii lotului 1, construiesc și lotul 2 al centurii Capitalei

Stefana Muresan

Compania de Apă Someș și-a dublat numărul de beneficiari

Nora Dumitrescu

Încep forajele pentru metroul de Cluj

Nora Dumitrescu

The CEE Summit 2020 – Real Asset Live, Online Event, REALX.Global

Ionut Oprea

E.ON donează laptopuri copiilor din familiile sărace pentru „Școala online”. Poveștile acestora sunt așteptate printr-un mesaj privat

Ion Surdu

CATTIA Brașov, incubatorul de afaceri cu business plan elaborat de echipa Iceberg, nominalizat pentru Premiul UE pentru Arhitectură Contemporană

Ion Surdu

Beclean – un oraș cu echipă, viziune și strategie de secol XXI

Dorel Vidican

E.ON – lider mondial pentru angajamentul de a diminua efectele schimbărilor climatice

Ligia Voro

InnoEnergy Hub România susține în continuare antreprenorii prin programele oferite

Ligia Voro

Bucharest – skyline transformation 2025: One option? Or more united temptations?

Ionut Oprea

Medicina viitorului în tratamentul AVC prezentată la Târgu Mureș

Ligia Voro

Leave a Comment