Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Veşti bune pentru firmele care trimit oamenii în şomaj tehnic. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat pe site-ul ministerului că certificatele de situație de urgență nu mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic.

Pentru obținerea șomajului tehnic, angajatorii vor depune următoarele documente: Cerere semnată și datată de către angajator, Declarație pe propria răspundere și o listă cu angajații aflați în șomaj tehnic. În Declarație, firmele vor certifica faptul că informațiile sunt adevărate și li se va prezinta consecința juridică a prezentării unor informații false. Răspunderea este a angajatorului sau a persoanei care depune Cererea.

Cererile pot fi depuse la ANOFM astfel: începând cu 1 aprilie pentru perioada 16-31 martie; începând cu 1 mai pentru perioada 1 aprilie-16 aprilie.

Angajatorii care depun documentele la ANOFM primesc banii în termen de 15 zile de la depunerea documentelor, iar obligația acestora este ca în termen de 3 zile să plătească sumele primite angajaților aflați în șomaj tehnic.

Exit mobile version