UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a implementat în timp record o soluție de învățământ la distanță

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca se numără printre primele instituții de învățământ superior din țară care și-au mutat activitatea în mediul online, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecției cu virusul SARS-Cov-2, în urma implementării și parametrizării de către BRINEL a unei soluții pentru susținerea online a cursurilor.

 

În cifre, soluția deservește peste 8.000 de utilizatori (studenți și cadre didactice) având facilități de videoconferință, videoprezentare, prezentare colaborativă pe documente, partajare de documente și conținut video, audio și text, mergând cu până la 250 useri simultan sau chiar live streaming cu mii de participanți.

UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca folosește soluția de la mijlocul lunii martie, reușind păstrarea calității actului didactic și minimizarea riscurilor de răspândire a virusului.

Universitatea a fost întotdeauna preocupată de siguranța comunității academice și a societății. Încă de la începutul epidemiei am decis să acționăm profilactic, prin continuarea activității didactice online. Am venit în sprijinul studenților noștri oferindu-le posibilitatea sa-și continua pregătirea, în aceleași condiții de calitate și rigurozitate, fără însă a fi expuși riscurilor nici ei, nici pacienții. A fost o provocare datorită complexității procesului didactic și a particularitaților învățământului superior medical.

Vreau să mulțumesc noii echipe de management, cadrelor didactice și studenților care, prin implicarea și responsabilitatea de care au dat dovadă, au demonstrat că universitatea acționează ca o mare familie, solidară cu întrega societate civilă. Mulțumim, de asemenea, specialiștilor BRINEL care au răspuns cu promptitudine și seriozitate solicitării universității pentru dezvoltarea și implementarea acestui proiect”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”.

Proiectul, coordonat de Ovidiu Teodorescu – BRINEL, a fost finalizat în mai puțin de 2 săptămâni, fiind create în jur de 1000 de echipe de lucru (Team-uri), parametrizate în platformă și particularizate pe necesitățile universității.

Soluția tehnică are la bază platforma de comunicare Microsoft Teams și managementul identităților utilizatorilor prin Azure Active Directory de la Microsoft.

Sursa foto: Ștefan Bădulescu

Exit mobile version