Infrastructura Maramureș Ultimele stiri

Maramureșul, implicat într-un proiect european împotriva inundațiilor

O strategie complexă de control a inundațiilor în bazinul hidrografic Tisa Superioară va fi finanțată din banii Uniunii Europe.

Printre proiectele de hotărâre aprobate pentru a fi depuse spre finanțare de Consiliul Județean (CJ) Maramureș se numără cel de strategie complexă de control a inundaţiilor în bazinul hidrografic Tisa Superioară – provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii”.

CJ, în calitate de partener, a depus cererea de finanțare și documentele însoțitoare aferente acestui proiect, în vederea accesării de fonduri externe nerambursabile prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Slovacia – România – Ucraina, 2014-2020.

Proiectul are ca scop depistarea secțiunilor critice de pe cursurile de apă din Bazinul Tisa Superioară, care nu ar face față în cazul unor inundații, utilizând metodologii moderne geofizice și topografice pentru verificarea stării actuale a barajelor, digurilor și malurilor consolidate.

În cazul obținerii deciziei de finanțare, CJ va accesa fonduri externe de 66.000 de euro, trebuind să suporte o cofinanțare cu echivalentul în lei a sumei de 3.300 de euro, reprezentând de 5% din valoarea eligibilă a bugetului proiectului aferent județului.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a convocat o videoconferință cu directorii Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA). La aceasta a participat Ioana Diaconescu, directorul ABA Someș-Tisa.

Prioritatea a fost o informare cu privire la stadiul implementării de către ABA-uri a contractelor de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor ce vor fi finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Totodată, s-a pus pus în discuție ca angajații din cadrul ABA-urilor să-și desfășoare activitatea în condiții de maximă siguranță având în vedere contextul răspândirii noului coronavirus. S-a pus în vedere ca ABA-urile să atenționeze autoritățile locale direct responsabile de gestionarea regimului deșeurilor, în arealul pe care îl administrează, să igienizeze cursurile de apă.

“Instituția noastră nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apă, ci întreținerea albiilor și a malurilor acestora. Prin programul anual de gospodărire a apelor, pe lângă lucrări de decolmatare, reprofilări de albii și terasamente se întreprind acțiuni de cosire și defrișare a suprafețelor acoperite cu vegetație și degajarea terenurilor de vegetația cosită”, a informat ABAST.

 

Related posts

Un fost manager al RE/MAX și-a făcut agenție proprie

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării

Stefana Muresan

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Stefana Muresan

Centura de Est a municipiului Arad, cel mai mare proiect de infrastructură al Regiunii de Vest, aproape de finanțare europeană

redactia

IRUM Reghin lansează trei noi modele de tractoare, destinate fermelor de familie

Ligia Voro

Arad, Brasov, Cluj, Prahova, Sibiu, Timis – judetele cu cele mai multe investitii straine. Care sunt cei mai importanti parteneri economici

redactia

Ministrul Daea, vizită inopinată la Daracul de la Sadu, unul din puținele ateliere unde se mai obține lână

Stefana Muresan

Noua an­ve­lopă Win­ter­Con­tact TS 860 S oferă per­for­manță ”la rece”

Stefana Muresan

Se pun în vânzare primele abonamente la Untold

Stefana Muresan

APIA participă la proiectul european Drives privind dezvoltarea de competenţe în sectorul auto

redactia

Donație semnificativă de echipamente medicale din Luxemburg pentru Spitalul Județean de Urgență Sibiu

Papuc Irina

Româncele gestionează afaceri de aproape 90 de miliarde de lei. Topul sectoarelor în care femeile din România câștigă cel mai mult

Papuc Irina

Compania unui sătmărean construiește casele milionarilor din Londra. Ciorba Construction, premiată cu aur de o organizaţie susţinută de Guvernul Marii Britanii

redactia

Optim PM desemnata sa livreze primul hotel Autograph Collection din Romania

redactia

Hype Project, lansare pe piața amenajărilor de lux din România

Papuc Irina

Afacerile TeraPlast au crescut cu 7% în 2017 și se estimează o dublare pentru 2018

Stefana Muresan

Power Net Consulting va sprijini românii din Diaspora să dezvolte afaceri în România

Stefana Muresan

Timişoara, legată printr-o pistă de biciclete de localitățile aflate pe o rază de 20 km

Stefana Muresan

Dorel Goia, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Maramureșul cere Europei linii de desfacere pentru micii producători

Nora Dumitrescu

Antreprenorii din Moldova au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de salariați față de anul precedent din Romania

redactia

POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

Traian Dan

Investitorii în stațiuni balneare, ajutor de minimis de maximum 200.000 de euro

Stefana Muresan

Spitalul din Zlatna, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Leave a Comment