Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO Compania Lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă Spitalului Județean Sibiu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu continuă, cu sprijinul mediului de afaceri, comunității locale și autorităților să implementeze măsurile necesare pentru a gestiona la capacitate maximă criza cauzată de noul coronavirus și a proteja personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

Compania LANCO a donat două corturi destinate cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu, o dotare valoroasă pentru instituție. Recent, firma, prin directorul Sorin Stoica, a donat spitalului o cabină de dezinfecție în interiorul căreia se pulverizează automat o substanță dezinfectantă. Cabina a fost montată la intrarea de la etajul II a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, care deservește cele mai grave cazuri de COVID-19 în spitalul județean. În acest fel, personalul care intră și iese din secție trece practic printr-un filtru dezinfectant, lucru de mare ajutor în misiunea de a ține sub control contaminarea. La realizarea sistemului de dezinfecție a contribuit substanțial și General Ice S.R.L, prin managerul firmei, Ionuț Oancea, potrivit unui comunicat de presă remis de Spitalul Județean Sibiu.

„Este o dotare extrem de importantă pentru siguranța personalului medical și implicit a pacienților. Nu aveam așa ceva înainte și țin să îi mulțumesc directorului companiei LANCO, dl. Sorin Stoica pentru această dotare. De asemenea, le mulțumesc și tuturor celorlalți antreprenori din județul Sibiu care ne-au sprijinit până acum. Avem din partea mediului privat o susținere extraordinară, care ne ușurează gestionarea acestei crize. Le sunt profund recunoscător”, spune Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Pe lângă această cabină, SCJU Sibiu a primit recent și o stație manuală pentru decontaminare cu produse biocide, prin bunăvoința Colectivul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie cu susținerea Asociației Asociația pentru Mecatronică și Robotică Sibiu. Aceasta a fost donată Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru decontaminarea primară a personalului medical.

În toate unitățile în care se tratează COVID, contaminarea în interiorul spitalului este una dintre cele mai grele provocări. Spitalul Județean Sibiu a organizat recent zone COVID și non-COVID bine delimitate, iar astfel de dotări pentru de-contaminare vin în sprijinul măsurilor luate de conducerea spitalului pentru a evita răspândirea virusului.

Activitatea companiei Lanco a început în anul 1953 în Hanovra, Germania, iar în anul 2005 s-a demarat producția corturilor de mari dimensiuni în fabrica din Tălmaciu, județul Sibiu. Corturile produse se vând în intreaga lume și sunt utilizate pentru tabere de copii; evenimente; spitale mobile; bucătării de campanie; tabere de refugiați; tabere militare; adăposturi pentru situații de urgență.

Lanco a avut în anul 2018 a treia cifră de afaceri din județul Sibiu dintre companiile care activează în domeniul fabricării de articole confecționate din textile (cu excepția îmbrăcămintei și lenjeriei de corp) – 28,2 milioane lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kesz: “Lucrările de construcții vor redresa economia după coronavirus”

Articolul următor

Depozitul ecologic de deșeuri al Maramureșului, gata până în vară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share