Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Luna Solai a dat drumul la producția de făinuri de șrot

Producătorul clujean din comuna Luncani a lansat o gamă de făinuri obținute prin măcinarea și cernerea șrotului rezultat în urma presării la rece a semințelor de in, cânepă și dovleac.

Aceasta este o afacere de familie din Luncani în care diferite tipuri de uleiuri – toate naturale – sunt produse prin presare la rece. În 1998, familia Tulai a început o mică afacere: a cumpărat o presă de ulei și a început producția la scară restrânsă pentru oamenii din sat.

Fiica lor, Felicia, care lucra într-o corporație din București, a decis să se întoarcă și să dezvolte afacerea. Marca a fost creată în 2012. Până acum cinci ani, era un singur angajat, acum sunt nouă. Mare parte a semințelor sunt achiziționate de la fermierii din Luna. 

Semințele nu sunt supuse la tratamente termice sau chimice, iar tehnologia de presare la rece păstrează bogăția de nutrienți, vitamine și minerale. “Eu cumpăr doar din țară, însă deși am primit oferte mai bune decât de pe piața românească, prefer să iau de aici materia primă, gustul e altfel”, a declarat Felicia Tulai. 

Producția din 2018 a fost de 90.000 litri, 80% fiind de floarea-soarelui, iar restul, împărțit în mod egal între rapiță, dovleac, nuc și cânepă. Uleiurile au certificare ISO 22000, în 2013 au primit titlul de “Cel mai iubit brand din Transilvania”.

Societatea TAF Presoil a devenit furnizor al Casei Regale, fost certificată ca unitate ecologică și a obținut mai multe distincții Superior Taste Award la Bruxelles, cu câte 2-3 stele, fiind considerat drept cel mai bun ulei natural din Europa la categoria respectivă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pentru fiecare euro cu care România a contribuit la bugetul UE a primit 3 înapoi. În total - 54,4 miliarde de euro în 13 ani

Articolul următor

Bittnet Group a atras peste 9 milioane de lei de la 51 de investitori pe Bursa de Valori București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share