A început reabilitarea Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea

Asocierea condusă de SC MBS Group SRL din Turda a început lucrările de reabilitare a Bazinului Olimpic din Oradea. Contractul de lucrări dintre executant și Primăria Oradea a fost semnat în data de 17 martie 2020.

Valoarea contractului este de 1.423.736,47 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de șase luni.

Prezentul lot de lucrări face parte din proiectul complex de reabilitare a Bazinului Olimpic, a instalațiilor și clădirilor anexe, inclusiv înlocuirea cuvei de înot al cărei lot este încă în achiziție. Pentru lotul aferent refacerii învelitorii, constructorul a demontat deja plăcile vechi din policarbonat, urmând să demareze lucrările la structura metalică.

În urma realizării investiției, clădirea Bazinului Olimpic va funcționa în conformitate cu toate standardele în vigoare, atât cele de siguranță în exploatare, igienă, cât și cele sportive, care să permită organizarea în continuare a competițiilor sportive la standarde FINA.

Bazinul va putea funcționa ca spațiu pentru competiții de înot și de agrement pentru publicul larg. Odată finalizată investiția se vor diminua consumurile generale, respectiv vor scădea pierderile de apă tehnologică pentru funcționarea bazinului, se va îmbunătăți sistemul de iluminat, ventilație și încălzire în zona bazinului și vestiare, asigurând un climat optim în special în sezonul friguros. Capacitatea arenei sportive este de 828 locuri publice și 11 pentru oficiali, din care 425 locuri la gradena A şi 403 locuri + 11 oficiali la gradena B.

În cadrul lucrărilor sunt prevăzute următoarele intervenții:

Exit mobile version