Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încasările Primăriei Timişoara au scăzut drastic în luna martie

Primăria Timişoara a avut parte de o lună martie de coşmar în ceea ce priveşte încasările la bugetul local. Sumele au scăzut considerabil, iar luna aprilie a adus doar continuarea situaţiei existente în cea precedentă, chiar dacă scăderea a fost mai „light”.

Muncipalitatea timişoreană a primit de la contribuabili la bugetul local cu aproape 30 de milioane de lei mai puţin în prima lună afectată „pe bune” de pandemia de coronavirus.

„În ceea ce priveşte Încasările, dacă obţineam 108,9 milioane în 2019, luna martie, în aceiaşi lună din 2020 am încasat 77,4 milioane. Deci încasările au scăzut”, spune primarul Nicolae Robu.

Situaţia se repetă în luna aprilie, chiar dacă suma obţinută nu mai are diferenţe atât de mari. Problema exista deja, ceea ce se va vedea în rezolvarea problemelor. Spre final de lună problema s-a accentuat.

„Am obţinut 60 milioane de lei în aprilie 2018, pentru ca în 2020 suma să fie de 53 milioane de lei încasări efectuate. Diferenţa pe aprilie nu a fost aşa mare, a fost pe final de lună când am încasat extrem de puţin, încasam şi între 500.000 şi două milioane pe zi. Am încas aşa de puţin că eram disperat şi făceam eforturi să vedem ce facturi să plătim”; a mai spus primarul.

Chiar şi aşa, proiectele instituţiei au continuat. Mai precis licitaţiile lansate, cu diferenţa că nu au fost date şi ordinele de începere a lucrărilor, aceasta va avea loc atunci când vor fi şi banii necesari: „Referitor la nvestiţii, noi nu am renunţat am dat drumu la licitaţii dar nu şi la lucrări, doar dacă putem şi susţine acestea. Lăsăm să curgă totul, dar pornim efectiv când avem şi bani”.

În ciuda problemelor, Robu susţine că nu ar exista, de fapt, plăţi restante, fiind doar mici plăţi nerealizate, ultimele facturi fiind din decembrie. Totuşi, el a recunoscut că sunt plăţi neefectuate pentru festivalul Art Encounters.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Veniturile din vânzări ale Antibiotice Iași au depășit 70 de milioane lei în primele 3 luni: mai mult cu 8 milioane de lei față de T1 din 2019

Articolul următor

Universitatea de Vest Timişoara mută complet procesul de admitere pentru noul an universitar în mediul online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share