Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restructurare la fabricile Silcotub, din 1 iulie

Producătorul de țevi TenarisSilcotub, cu fabrici la Zalău, Călărași și Câmpina, a anunțat concedieri colective în perioada următoare, pe fondul activității scăzute de pe piață.

Angajații disponibilizați vor primi preavizele din prima zi a lunii viitoare, conform Graiul Sălajului. “În situația de criză fără precedent cu care ne confruntăm avem responsabilitatea de rămâne competitivi pentru ne putea menține angajamentele pe termen lung față de oamenii noștri, clienți și comunitățile din care facem parte.

Trebuie să luăm decizii dificile însă necesare pentru a merge mai departe și a continua tot ceea ce am dezvoltat în cei 15 ani de prezență Tenaris în România” a menționat Mihaela Popescu, președinte al TenarisSilcotub.

Din cauza reducerii semnificative a cererii de produse tubulare din industria de petrol și gaze și sectoarele industriale, ca efect al scăderii dramatice a consumului la nivel global, TenarisSilcotub implementează un program de restructurare care va duce la reducerea numărului de angajați cu 190 de persoane.

Conducerea companiei a precizat că procesul de concediere colectivă va fi implementat cu respectarea contractului colectiv de muncă și a legislației în vigoare, în forma rezultată după consultarea reprezentanților sindicatelor.

TenarisSilcotub va comunica preavizele de concediere angajaților ale căror posturi sunt vizate de restructurare începând cu 1 iulie. Compania are la Zalău 1.400 de angajați. Celelalte două unități de producție sunt la Călărași și la Câmpina.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romcab momește clujenii cu salarii nete de până la 10.000 de lei

Articolul următor

Baza sportivă Dinamo din Satu Mare redevine funcționabilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share