Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mugur Isărescu a preluat preşedinţia CA al Centrului de Excelenţă în Finanţe

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a preluat în 11 iunie președinția rotativă a Consiliului de administraţie al Centrului de Excelenţă în Finanţe (Center of Excellence in Finance – CEF).

Desemnarea s-a derulat în cadrul Adunării Generale a Consiliului de Administraţie al Centrului de Excelenţă în Finanţe, desfășurat sub formă de videoconferinţă. Din partea Băncii Naţionale a României, la eveniment a participat Guvernatorul Mugur Isărescu, în calitate de membru al Consiliului de administraţie al CEF.

CEF a fost înfiinţat în anul 2001, în Ljubljana, ca o organizaţie regională non-profit de drept sloven. Adeziunea la CEF este deschisă oricărui stat ce doreşte să urmeze angajamentele acestei organizaţii, solicitarea fiind supusă aprobării Consiliului de administraţie al CEF, iar calitatea de membru al CEF nu presupune costuri (achitarea unei taxe sau cotizaţii de membru). România este membru al CEF, prin BNR şi Ministerul Finanţelor Publice. În data de 3 septembrie 2013, prin noul statut juridic, CEF a devenit organizaţie de drept internaţional public. România a semnat noul statut la data de 30 mai 2014. Potrivit documentelor statutare ale CEF, preşedinţia rotativă anuală a Consiliului de administraţie al CEF revine următorului stat membru al organizaţiei, în ordinea alfabetică a denumirii statului în limba engleză, după expirarea mandatului.

Având în vedere modalitatea de atribuire a președinției, următoarea preşedinţie a Consiliului de administraţie al CEF a revenit României. În acest sens, în cadrul reuniunii anuale a Consiliului de administraţie al CEF, organizată în sistem de videoconferinţă, în data de 11 iunie a.c., a fost aprobată propunerea de preluare a preşedinţiei rotative a Consiliului de administraţie al CEF de către domnul Mugur Isărescu, Guvernator al BNR, ca reprezentant al României.

Guvernatorul Isărescu a reafirmat angajamentele ce reunesc membrii CEF într-o fructuoasă cooperare şi a susţinut dezvoltarea programului acestei organizați prin cooperare în vederea realizării misiunii de întărire a capacităţilor instituţionale în domeniul finanţelor în conformitate cu viziunea, misiunea, valorile şi scopul Centrului de Excelenţă în Finanţe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patricia Maria Ştirbu, președinte Summit Agro Romania: Puterea Pamântului (RO&ENG)

Articolul următor

Peste 35 de milioane de lei pentru amenajarea a trei piațete în Oradea

Citește si:
Citeste mai mult

Industria auto și digitalizarea

Ideea unor vehicule complet digitalizate și autonome nu mai este o chestiune de posibilitate, ci mai degrabă o…
Citeste mai mult

Se redeschide Bazinul Grigorescu din Cluj

Bazinul Olimpic Grigorescu (BOG) din Cluj-Napoca va fi din nou funcțional din această săptămână, conform reprezentanților municipalității.  Primăria…
Citeste mai mult

Digital@Sângeorgiu de Mureș  

Viziunea și strategia primarului Sófalvi Sándor Szabolcs în modernizarea comunei   Executivul comunei Sângeorgiu de Mureș continuă să…
Total
0
Share