Relansarea economică a turismului românesc: peste 300 mln. euro pentru HoReCa, stimulente pentru atragerea turiștilor străini

Din circa 1 miliard de euro care vor fi puși la dispoziția companiilor din domeniile afectate de criza provocată de pandemia SARS-CoV2, aproximativ 350 milioane de euro ar putea merge spre companiile din HoReCa, turism şi transporturi. Acest lucru este prevăzut în Planul Național de Investiții și de Relansare Economică anunțat miercuri de Guvern.

Domeniul Turismului se află la capitolul al treilea din document, dedicat investițiilor în infrastructura energetică, economie și mediul de afaceri. Printre măsurile anunțate în prima parte a anului 2020 se numără prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în anul 2019 până la data de 31 mai 2021; emiterea voucherelor de vacanță pentru anul 2020 exlusiv pe suport electronic; atestatarea a patru noi localități și zone ca stațiuni turistice de interes național și totodată, alte cinci localități – ca stațiuni turistice de interes local.

În scopul relansării economice a acestui sector de activitare, sunt programate și alte tipuri de măsuri și forme de sprijin, care sunt menționate în plan.

Amintim că a doua zi de la lansarea planului, reprezentanții Guvernului și cei din industria HoReCa au avut o întrevedere la care au convenit că vor lucra, în cadrul unui grup comun, la un set de reguli de protecție sanitară, care să fie aplicat în unitățile de servire – restaurante – în perspectiva reluării activității acestora, atunci când evoluția epidemiologică o va permite.

Exit mobile version