Firmele de mobilier din Transilvania vor lucra cu artiști

Un proiect european care încurajează producătorii din domeniu să își conceapă prototipurile cu ajutorul artiștilor va fi demarat în toamnă de către Clusterul Mobilier Transilvan (CMT).

“Suntem bucuroși că ne-a intrat în linie dreaptă unul dintre proiectele pe care abia așteptăm să le implementăm, împreună cu firmele membre ale clusterului. Comisia Europeană ne-a anunțat că a semnat acordul de grant pentru Better Factory, proiect pe care l-am depus într-un apel pe programul Horizon 2020, alături de 26 de parteneri din 18 țări.

Proiectul va începe la toamnă, cu ambiția de a crea oportunități de colaborare atât între oameni din țări diferite, cât și din domenii diferite. Scopul este de a prelua nevoi contemporane și de a le traduce în producția de mobilier, cu design și funcții inovatoare.

Firmele de mobilier vor fi încurajate să lucreze cu artiști, pentru a crea prototipuri. Când va veni momentul producției de serie, Better Factory dispune și de un buget din care se vor putea accesa fonduri. Proiectul va avea startul în toamna aceasta”, a anunțat conducerea asocierii clujene.

CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT este membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.

Exit mobile version