Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Meseriile viitorului, promovate de patronii din Ardeal

Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM) le va oferi angajaților din această zonă a țării o serie cursuri de dezvoltare profesională destinate pătrunderii pe o piață a muncii care va fi din ce în ce mai competitivă.

Angajații din sectorul informaticii se vor perfecționa astfel în limbaje noi de programare, bazele scrierii și executării script-urilor Python, dar și funcții mai complexe sau web development, cursurile fiind finanțate din fonduri europene.

Programul de învățare continuă va oferi beneficii în sprijinul celor care vor fi puternic impactați de schimbările care vor veni în câmpul muncii, atât în industria IT, cât și în industrii cu potențial de creștere economică”, a argumentat conducerea APM. 

Proiectul Future Skills este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Companiile din zona Clujului vor beneficia de un program de instruire pe bani europeni pentru angajații lor care să le permită supraviețuirea pe piață după introducerea masivă a tehnologiei.

Acesta este adresat angajaților care vor să se reorienteze profesional mai ales către industria tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, dar și spre domenii precum protecția datelor, protecția mediului sau asigurarea calității. 

Parteneri APM în cadrul proiectului sunt Asociația Cluj IT și Școala Informală de IT. Programul CompetActiv – Skills for the Future susține învățarea la locul de muncă prin îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și competențe ale angajaților din întreprinderile mici și mijlocii.

În cadrul proiectului vor fi furnizate pachete de formare profesională destinate carierei angajaților din domenii competitive. Proiectul se va derula până în 2021 și are un buget de 1 milion de euro, finanțat prin Programul Operațional Resurse Umane al Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

De la 1 ianuarie 2021 autoturismele cu volan pe partea dreaptă nu vor mai primi cartea de identitate a autovehiculului

Articolul următor

Techtex își ridică o nouă fabrică lângă Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share