Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CBRE: E van Wijk reînnoire, 10.400 mp, în P3 Bucharest A1

CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, a consiliat furnizorul de servicii integrate de transport și logistică E van Wijk în procesul de reînnoire a contractului de închiriere pentru spațiul de aproximativ 10.400 mp pe care îl ocupă în parcul industrial P3 Bucharest A1, amplasat în vestul Capitalei, la km 13 al Autostrăzii A1. Zona de vest a Bucureștiului rămâne cel mai activ pol pentru noile dezvoltări industriale, stocul dublându-se în ultimii cinci ani.

E van Wijk este chiriaș al parcului P3 Bucharest A1 din anul 2007 și s-a extins treptat, ajungând să ocupe o suprafață totală de 10.400 mp, dublu față de volumul ocupat în urmă cu cinci ani. Suprafaţa actuală include o zonă de birouri și depozitul utilizat pentru distribuirea unui număr de peste 15.000 de paleţi lunar, având peste 50 de angajaţi.

„Posibilitatea de a se extinde, locația strategică și administrarea eficientă a P3 Bucharest A1 au reprezentat motivele pentru care E van Wijk a decis să își prelungească cu cel puțin trei ani durata șederii în parcul industrial în care s-a extins cu succes în ultimii ani. Renegocierile au reprezentat 17% din totalul de 187.500 mp de spații industriale tranzacționați în prima jumătate a anului”, a declarat Tudor Iuga, Senior Consultant, Industrial Services, în cadrul CBRE România, consultantul care a consiliat reînnoirea contractului.

Tudor Iuga s-a alăturat companie de consultanță imobiliară CBRE România în luna februarie a acestui an, având o experiență de peste opt ani în industria de logistică. De la începutul anului, echipa de Industrial Services a CBRE a consiliat tranzacționarea unei suprafețe totale de peste 51.000 mp de spații industriale în București și Timișoara.

Vestul Capitalei, cea mai activă zonă: stocul s-a dublat în ultimii 5 ani

Piața spațiilor industriale a înregistrat rezultate bune în prima jumătate a anului, atât în ceea ce privește volumul tranzacționat, cât și livrări de noi proiecte. Aproximativ 312.000 mp de spații industriale au fost adăugați stocului existent în primele șase luni, peste 70% din această suprafață fiind în București.

„Capitala rămâne cel mai dorit pol pentru expansiune. Mai mult decât atât, zona de vest, cuprinsă între km 13 și km 23 al Autostrăzii A1 continuă să își păstreze atractivitatea pentru chiriași, fiind cea mai activă din punct de vedere al noilor dezvoltări. În ultimii cinci ani, stocul de spații industriale din vestul Bucureștiului s-a dublat, ajungând la 1,38 mil. mp și peste 170.000 mp se află în construcție”, a afirmat Andrei Jerca, Head of Industrial Services, CBRE România.

E Van Wijk este un furnizor european de servicii integrate de transport si de logistică cu filiale în Olanda, România, Ucraina și Polonia. Grupul a fost înființat în 1949 în Olanda și se concentrează pe clienți din diferite industrii, cum ar fi farmaceutică, electronică, alimentară, retail, agro-business, marketing, construcții și altele. Biroul din București gestionează o parte importantă a businessului de logistică / depozitare, dar și transport internațional, regional, intern și distribuție locală.

„Ne bucurăm că am finalizat această tranzacție cu unul dintre cei mai longevivi clienți ai parcului nostru, E van Wijk, alături de partenerul nostru de încredere CBRE care ne-a susținut pe parcursul întregului proces de negociere și semnare. Mulțumim de asemenea și echipei E van Wijk pentru încrederea acordată parcului P3 Bucharest A1, dar și pentru atitudinea lor deschisă, creativă și constructivă. Pentru noi, este întotdeauna o plăcere să lucrăm împreună și ne bucuram ca vom continua acest parteneriat de lungă durată”, a adăugat Sînziana Pardhan, Managing Director P3 România.

Parcul P3 Bucharest A1 este situat la aproximativ 13 km vest de centrul orașului București, cu acces direct la autostrada A1. Suprafața totală a parcului P3 Bucharest A1 este de aproximativ 380.000 mp și cuprinde în prezent 14 clădiri, o stație electrică și un terminal feroviar. Printre cei mai mari chiriași ai parcului se numără Carrefour, eMag, Yusen Logistics, Gebrüder Weiss, Elit, Agricover, HOPI, Europharm, Interbrands și E Van Wijk

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PCF Investment Banking a obținut o finanțare de 7,5 milioane de euro pentru noul proiect Liebrecht & wooD România – al doilea FASHION HOUSE

Articolul următor

Electrogrup va extinde monitorizarea video a străzilor Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share