Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii de la ACI amenajează tribunele la Arcul de Triumf

Compania clujeană de profil Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) efectuează în această perioadă lucrările de amenajare a tribunelor la Stadionul Arcul de Triumf din București.

Anunțul privitor la stadionul național de rugby a fost făcut de către beneficiarul lucrării de modernizare a stadionului, Compania Națională de Investiții (CNI), alături de imagini de pe șantierele de modernizare a arenelor Steaua și Giulești, aflate și ele la faza lucrărilor finale de amanajare.

Cele mai mari 10 şantiere publice din România cu investiţii făcute prin CNI cumulează 1,4 miliarde de lei, proiectele având aproape toate destinaţii sportive. Săli polivalente, stadioane, bazine de înot sunt tipuri de investiţii care atrag bani de la CNI. Proiectele sunt localizate în Bucureşti – cele mai multe, dar şi în oraşe ca Oradea, Tulcea, Piteşti sau Constanţa.

Stadionul Steaua presupune o investiţie de aproape 400 de milioane de lei şi care are ca dată de finalizare 16 octombrie. De construcţie se ocupă Construcţii Erbaşu, companie lucrează şi la sala polivalentă din Oradea, o investiţie de 112 milioane de lei.

De Stadionul Arcul de Triumf se ocupă ACI. Lucrările au valoarea de 136 de milioane de lei. Clujenii se ocupă în această perioadă și de proiectul de interconectare a magistralei de transport al gazului Iași – Ungheni – Chișinău, faza a doua, de 38 de milioane de euro. Societatea este înființată pe baza antreprizei de construcții din cadrul Grupului de Șantiere Cluj și privatizată prin metoda MEBO.

Aceasta a colaborat la construirea mai multor obiective importante din țară, inclusiv centrala nucleară de la Cernavodă. Alte proiecte au fost contractate în străinătate (Germania, Rusia, Egipt, Libia), dar are și lucrări reprezentative pentru Cluj-Napoca, în special Cluj Arena. Societatea deține filiale ce desfășoară activități de construcții în Germania și Irak.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parc de cartier amenajat lângă un nou parking din Cluj-Napoca

Articolul următor

Tetarom a reluat licitația pentru spațiile de depozitare și birouri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share