Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lanțul de cafenele Meron, stopat în expansiunea către Viena și Lisabona

Proprietarii lanţului clujean de cafenele Meron şi-au propus să extindă reţeaua, în următorii cinci ani, în 7-8 pieţe dezvoltate din Europa.

Pandemia a avut efecte negative semnificative asupra business-ului, astfel că izbucnirea crizei a venit în momentul în care proprietarii erau în discuţii pentru deschiderea unei unităţi în Viena. susține fondatorul Meron, Bogdan Ciocian, conform ZF.

În următorii cinci ani, şi-a propus să extindă lanţul în 7-8 pieţe europene dezvoltate, acolo unde cultura cafenelei artizanale este mai cunoscută decât în România. „Suntem în şase oraşe, iar perioada asta ne-a stopat extinderea. Avem planuri şi discuţii, iar la începutul anului viitor ne propunem să ieşim în afara ţării pe 2-3 pieţe în sistem de franciză.

Vrem să extindem zona de prăjire, de prăjitorii în afara ţării, să deschidem mici hub-uri unde să prăjim cafea şi să o distribuim fie în reţeaua proprie, fie în HoReCa. Aveam discuţii pentru a deschide o cafenea în Viena, ne mai uităm şi la Lisabona“.

Cafeaua folosită în lanţul vine direct de la fermierii producători din 12-13 ţări, precum Guatemala, Panama, Columbia, Brazilia, Peru, Bolivia. Rețeaua numără 18 cafenele în Cluj, Bucureşti, Târgu-Mureş, Satu Mare, Zalău, Oradea. Jumătate sunt administrate direct de companie, iar celelalte, în sistem de franciză.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sălajul va avea un drum reabilitat la intrarea în Maramureș

Articolul următor

E.ON România a montat 25.000 de panouri solare pentru 58 de companii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share