Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Telekom instalează sistemul de identificare a locurilor de parcare libere la Cluj

Premieră la Cluj-Napoca: locurile libere de parcare din zona istorică vor fi identificate direct de pe telefon, cu ajutorul senzorilor Bosch. Proiectul este derulat de companiile Telekom și Life Is Hard (LIH).

Instalarea senzorilor din proiectul City Parking a început în zona I a municipiului, sistemele fiind deja instalate în zona Finanțelor, pe Aleea Învățătorului, respectiv în Piața Ștefan cel Mare. Lucrările continuă săptămâna aceasta cu străzile V. Babeș, S. Micu, Clinicilor, Baba Novac și Universității.

Conducătorii auto vor fi ghidați către cel mai apropiat loc liber de parcare din zona I. În total, 1.200 de senzori vor fi instalați și conectați la aplicația server.

“Odată cu implementarea acestui proiect unic în țară, Primăria Cluj-Napoca face un nou pas în domeniul utilizării tehnologiei pentru creșterea calității vieții cetățenilor în municipiu. De asemenea, urmărim să consolidăm poziția Clujului de hub european de digitalizare și inovare”, a precizat municipalitatea.

Prin proiectul City Parking, clujenii vor putea vedea în timp real, direct pe telefonul mobil (smartphone), care sunt locurile de parcare libere din zona centrală (I).

Acestea sunt identificate prin intermediul unui sistem integrat de gateway-uri, senzori și aplicații. Pentru cetățean, va fi suficient să instaleze aplicația și astfel să aibă la îndemână o hartă în timp real utilă pentru parcare în unele dintre cele mai circulate zone din oraș.

Câștigătorul licitației pentru implementarea noului sistem în zona centrală este Telekom România Communications, cu subcontractantul clujean LIH. Valoarea contractului este de 0,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 3.000 de pești în zona de acvaristică din magazinul Hornbach din Oradea

Articolul următor

Speedwell a obținut autorizația de construire pentru The Ivy – ansamblul rezidențial din nordul Bucureștiului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share