Bihor Comunitate Cultural Slider Ultimele stiri

Proiecții în aer liber, concerte și filme pentru toate vârstele la TIFF Oradea

În perioada 2-4 octombrie, Festivalul Internațional de Film Transilvania revine la Oradea pentru cel de-al treilea an consecutiv. Timp de trei zile, cele mai apreciate titluri ale anului și cele mai așteptate producții autohtone se vor vedea pe marele ecran, în câteva dintre spațiile devenite parteneri de tradiție pentru ediția locală a evenimentului. Seară de seară vor rula filme în Piața Unirii, dar proiecțiile zilnice vor avea loc atât în aer liber, cât și în spații indoor. Toate evenimentele incluse în programul festivalului vor fi organizate cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare socială necesare în această perioadă.

Câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2020 și filmul distins cu Premiul Publicului în urma voturilor acordate de spectatori, Babyteeth: prima iubire se vede în avanpremieră la Oradea. În debutul regizoarei australiene Shannon Murphy, doi părinți descoperă că fiica lor de 16 ani (Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects), bolnavă de cancer, s-a îndrăgostit de un dealer de droguri.

Afișul evenimentului

Laureat cu trei premii César, Cei mai frumoși ani/ La Belle Époque (r. Nicolas Bedos), cu starurile franceze Daniel Auteuil, Guillaume Canet și Fanny Ardant, propune cinefililor o călătorie în timp, nostalgică și plină de umor, în care un bărbat încearcă să o redescopere pe femeia de care se îndrăgostise cu 40 de ani în urmă.

În avanpremieră locală se va vedea și Corpus Christi (r. Jan Komasa), propunerea Poloniei la Oscar, despre un tânăr proaspăt eliberat dintr-o școală de corecție, care ajunge dintr-o întâmplare să se pretindă preot într-un sat. Din colecția de noutăți de la TIFF, ajunge la Oradea și Pacientul perfect/ The Perfect Patient (r. Mikael Håfström), filmul care spune povestea celui mai notoriu scandal judiciar din istoria Suediei.

Nu vor lipsi din programul acestei ediții titlurile românești ale anului, printre care se numără Urma, debutul regizorului Dorian Boguță, un policier cu accente de thriller despre dispariția neașteptată a unui pianist și relațiile sale bizare, distins cu Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020.

Selecția autohtonă include în acest an și documentarul Profu’, regizat de Alex Brendea, care urmărește povestea unui profesor care decide să renunțe la sistemul de învățământ convențional, pentru a deschide un centru de meditații în propriul apartament.

Din selecția Zilelor Maghiare, cinefilii vor vedea la Oradea Povești mărunte (Apró mesék), în regia lui Attila Szász, un rollercoaster emoțional despre aventura amoroasă și extrem de periculoasă a unui fugar, la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Eden, filmul regizat de Ágnes Kocsis și co-produs în România, prezintă lumea tulburătoare a Evei, o tânără alergică la toate substanțele chimice cunoscute.

Pentru prima data la TIFF Oradea, o amplă selecție de filme din secțiunea EducaTIFF, din programul TIFF2020, va face deliciul celor mai tineri dintre spectatori. Iubitorii de muzică vor avea parte și în acest an de evenimente-surpriză și cine-concerte spectaculoase.

Programul și biletele vor fi disponibile online, începând cu 23 septembrie, pe Oradea.tiff.ro, pe platforma https://tiff.eventbook.ro/ și pe TIFF Official App (disponibilă în Google Play și App Store).

Related posts

Premieră în administrația publică: Angajații de la Fondurile Europene merg în spitalele Covid19 pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțări: Suma disponibilă: 350 de milioane de Euro

Papuc Irina

VGP reports results for first half 2020

Papuc Irina

Cinematograful-dom revine în inima Sibiului, la Astra Film Festival 2019

Ligia Voro

Tranzacție record, CBRE asistă P3 în prelungirea contractului Carrefour

Ion Surdu

Fundația Orange donează 32.000 de euro către „Fondul pentru Vârstnici”

Papuc Irina

EuropaProperty announces short-list for 15th annual SEE Real Estate Awards

Papuc Irina

Studiu de fezabilitate pentru varianta de ocolire Sf. Gheorghe. Valoarea totală a proiectului – 1,5 mil. lei, 75% contributia UE

Stefana Muresan

Noul val al producătorilor din Cluj, atras de vânzările pe internet

Nora Dumitrescu

Marquardt Sibiu trimite liceeni în SUA, pentru concursul de robotică MIT – NASA 3

redactia

AGERPRES a lansat documentarul video Marea Unire – România, la 100 de ani

Stefana Muresan

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

Ion Surdu

Planul celui mai bogat cioban din România: supra-rasa de oaie

redactia

Sprijin din partea autorităților pentru editorii legitimi de presă scrisă și online, în contextul crizei generate de COVID19

Nicolae Pop

Artiștii din Cluj: “Piața imobiliară ne omoară”

Nora Dumitrescu

Companii austriece din domeniul utilităților caută parteneri în Bistrița Năsăud

Stefana Muresan

Vânzările Bosch cresc la 750 milioane de euro cu Industria 4.0. Ce soluții a propus compania pentru târgul de la Hanovra

Papuc Irina

Energobit, furnizor preferat pentru înlocuirea stațiilor de transformare

Stefana Muresan

Facultatea de Chimie a Universității Politehnica Timișoara se extinde cu două noi corpuri de clădire și va fi modernizată cu bani europeni

Stefana Muresan

Universitatea Babeș-Bolyai își face hub de cercetare cu 4,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Măsurile care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie

Stefana Muresan

Banca Transilvania – profit de 1,2 miliarde de lei, în 2018

Stefana Muresan

Tratamentul pacienţilor cu accident vascular cerebral acut, posibil în 31 de noi spitale

redactia

Made in (cetatea high-tech) Brașov

Stefana Muresan

Dräxlmaier Hunedoara investește 80.000 de euro în dotarea atelierelor pentru elevii din sistemul de învățământ dual

Papuc Irina

Leave a Comment