Bihor Comunitate Cultural Slider Ultimele stiri

Proiecții în aer liber, concerte și filme pentru toate vârstele la TIFF Oradea

În perioada 2-4 octombrie, Festivalul Internațional de Film Transilvania revine la Oradea pentru cel de-al treilea an consecutiv. Timp de trei zile, cele mai apreciate titluri ale anului și cele mai așteptate producții autohtone se vor vedea pe marele ecran, în câteva dintre spațiile devenite parteneri de tradiție pentru ediția locală a evenimentului. Seară de seară vor rula filme în Piața Unirii, dar proiecțiile zilnice vor avea loc atât în aer liber, cât și în spații indoor. Toate evenimentele incluse în programul festivalului vor fi organizate cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare socială necesare în această perioadă.

Câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2020 și filmul distins cu Premiul Publicului în urma voturilor acordate de spectatori, Babyteeth: prima iubire se vede în avanpremieră la Oradea. În debutul regizoarei australiene Shannon Murphy, doi părinți descoperă că fiica lor de 16 ani (Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects), bolnavă de cancer, s-a îndrăgostit de un dealer de droguri.

Afișul evenimentului

Laureat cu trei premii César, Cei mai frumoși ani/ La Belle Époque (r. Nicolas Bedos), cu starurile franceze Daniel Auteuil, Guillaume Canet și Fanny Ardant, propune cinefililor o călătorie în timp, nostalgică și plină de umor, în care un bărbat încearcă să o redescopere pe femeia de care se îndrăgostise cu 40 de ani în urmă.

În avanpremieră locală se va vedea și Corpus Christi (r. Jan Komasa), propunerea Poloniei la Oscar, despre un tânăr proaspăt eliberat dintr-o școală de corecție, care ajunge dintr-o întâmplare să se pretindă preot într-un sat. Din colecția de noutăți de la TIFF, ajunge la Oradea și Pacientul perfect/ The Perfect Patient (r. Mikael Håfström), filmul care spune povestea celui mai notoriu scandal judiciar din istoria Suediei.

Nu vor lipsi din programul acestei ediții titlurile românești ale anului, printre care se numără Urma, debutul regizorului Dorian Boguță, un policier cu accente de thriller despre dispariția neașteptată a unui pianist și relațiile sale bizare, distins cu Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020.

Selecția autohtonă include în acest an și documentarul Profu’, regizat de Alex Brendea, care urmărește povestea unui profesor care decide să renunțe la sistemul de învățământ convențional, pentru a deschide un centru de meditații în propriul apartament.

Din selecția Zilelor Maghiare, cinefilii vor vedea la Oradea Povești mărunte (Apró mesék), în regia lui Attila Szász, un rollercoaster emoțional despre aventura amoroasă și extrem de periculoasă a unui fugar, la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Eden, filmul regizat de Ágnes Kocsis și co-produs în România, prezintă lumea tulburătoare a Evei, o tânără alergică la toate substanțele chimice cunoscute.

Pentru prima data la TIFF Oradea, o amplă selecție de filme din secțiunea EducaTIFF, din programul TIFF2020, va face deliciul celor mai tineri dintre spectatori. Iubitorii de muzică vor avea parte și în acest an de evenimente-surpriză și cine-concerte spectaculoase.

Programul și biletele vor fi disponibile online, începând cu 23 septembrie, pe Oradea.tiff.ro, pe platforma https://tiff.eventbook.ro/ și pe TIFF Official App (disponibilă în Google Play și App Store).

Related posts

​Agricultorii pot accesa credite de 93,8 milioane de euro pentru investiţii în ferme, extindere sau procesarea materiei prime

Stefana Muresan

Cine reprezintă România la Expo Real Munich 2019

Ligia Voro

Mindspace opens its first offices in Romania

Ionut Oprea

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

redactia

Lanţul de farmacii Ecofarmacia Braşov a ajuns la afaceri de 90 mil. lei în 2018

redactia

Oferta TAROM pentru sărbătorile de iarnă: bilete de la 119 euro dus-întors pentru destinații externe

Papuc Irina

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Papuc Irina

Aniversare: 50 de ani de când a fost lansat sistemul anti-blocare a frânei (ABS)

Ligia Voro

Italienii de la Tirrena Scavi au câștigat Centura de Sud a Timișoarei

Stefana Muresan

Producătorul acoperișurilor Bilka Steel din Brașov: Comenzile au crescut, dar ne așteptăm la o stagnare

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Arad, the city of Vienna style palaces

Transilvania Business

Reportaj Autostrada Sibiu-Pitești. Optimism pe șantierul Sibiu-Boița: „Stadiul fizic al lucrărilor, aproape dublu față de estimarea inițială”

Ion Surdu

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din Romania (ROREG) – noi obiective pentru următorii 2 ani

Stefana Muresan

BNR lansează monede cu tema „30 de ani de la Revoluția Română”: două pentru colecționare și una pentru circulație

Papuc Irina

E.ON suplimentează doza de energie la Electric Castle

Ligia Voro

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

„Lumea prin Culoare și Sunet”: 250.000 euro pentru integrarea persoanelor cu deficiențe vedere/auz

Papuc Irina

Primăria Timișoara ridică o maternitate nouă

Stefana Muresan

Platformă suport pentru micii producători mureșeni. De pe agro-mania.ro cumpără, de astăzi, produse locale

Ligia Voro

Rezolvarea problemei exodului creierelor și a instabilității economice prin branding

Ligia Voro

Mihai Daraban la Indagra 2018: Vrem să pariem pe procesare. Indagra Food să depășească Indagra

redactia

Rezultatele campaniei Best European Destinations: Sibiul, pe locul 6

Papuc Irina

Mai am un singur dor/Să circul pe A8

redactia

17 echipe înscrise la Energy Challenge by E.ON România

Ligia Voro

Leave a Comment