Bihor Comunitate Cultural Slider Ultimele stiri

Proiecții în aer liber, concerte și filme pentru toate vârstele la TIFF Oradea

În perioada 2-4 octombrie, Festivalul Internațional de Film Transilvania revine la Oradea pentru cel de-al treilea an consecutiv. Timp de trei zile, cele mai apreciate titluri ale anului și cele mai așteptate producții autohtone se vor vedea pe marele ecran, în câteva dintre spațiile devenite parteneri de tradiție pentru ediția locală a evenimentului. Seară de seară vor rula filme în Piața Unirii, dar proiecțiile zilnice vor avea loc atât în aer liber, cât și în spații indoor. Toate evenimentele incluse în programul festivalului vor fi organizate cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare socială necesare în această perioadă.

Câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2020 și filmul distins cu Premiul Publicului în urma voturilor acordate de spectatori, Babyteeth: prima iubire se vede în avanpremieră la Oradea. În debutul regizoarei australiene Shannon Murphy, doi părinți descoperă că fiica lor de 16 ani (Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects), bolnavă de cancer, s-a îndrăgostit de un dealer de droguri.

Afișul evenimentului

Laureat cu trei premii César, Cei mai frumoși ani/ La Belle Époque (r. Nicolas Bedos), cu starurile franceze Daniel Auteuil, Guillaume Canet și Fanny Ardant, propune cinefililor o călătorie în timp, nostalgică și plină de umor, în care un bărbat încearcă să o redescopere pe femeia de care se îndrăgostise cu 40 de ani în urmă.

În avanpremieră locală se va vedea și Corpus Christi (r. Jan Komasa), propunerea Poloniei la Oscar, despre un tânăr proaspăt eliberat dintr-o școală de corecție, care ajunge dintr-o întâmplare să se pretindă preot într-un sat. Din colecția de noutăți de la TIFF, ajunge la Oradea și Pacientul perfect/ The Perfect Patient (r. Mikael Håfström), filmul care spune povestea celui mai notoriu scandal judiciar din istoria Suediei.

Nu vor lipsi din programul acestei ediții titlurile românești ale anului, printre care se numără Urma, debutul regizorului Dorian Boguță, un policier cu accente de thriller despre dispariția neașteptată a unui pianist și relațiile sale bizare, distins cu Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020.

Selecția autohtonă include în acest an și documentarul Profu’, regizat de Alex Brendea, care urmărește povestea unui profesor care decide să renunțe la sistemul de învățământ convențional, pentru a deschide un centru de meditații în propriul apartament.

Din selecția Zilelor Maghiare, cinefilii vor vedea la Oradea Povești mărunte (Apró mesék), în regia lui Attila Szász, un rollercoaster emoțional despre aventura amoroasă și extrem de periculoasă a unui fugar, la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Eden, filmul regizat de Ágnes Kocsis și co-produs în România, prezintă lumea tulburătoare a Evei, o tânără alergică la toate substanțele chimice cunoscute.

Pentru prima data la TIFF Oradea, o amplă selecție de filme din secțiunea EducaTIFF, din programul TIFF2020, va face deliciul celor mai tineri dintre spectatori. Iubitorii de muzică vor avea parte și în acest an de evenimente-surpriză și cine-concerte spectaculoase.

Programul și biletele vor fi disponibile online, începând cu 23 septembrie, pe Oradea.tiff.ro, pe platforma https://tiff.eventbook.ro/ și pe TIFF Official App (disponibilă în Google Play și App Store).

Related posts

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Nora Dumitrescu

USAMV Cluj a trecut la producția de crizanteme

Nora Dumitrescu

Prysmian Group lansează aplicația Cable App

Papuc Irina

MOL, două staţii de tip Fresh Corner în Buşteni şi Raşnov

Stefana Muresan

Finanțările europene, prezentate IMM-iștilor din Ardealul de Nord

Nora Dumitrescu

NRCC – BRCC Night of the SMEs in Cluj, 23rd of March

Ionut Oprea

Aniversare: 50 de ani de când a fost lansat sistemul anti-blocare a frânei (ABS)

Ligia Voro

Planeta noastră schimbă modelul economic

Ligia Voro

Omul de afaceri Horia Ciorcilă a cumpărat Hotelul Sport cu 3,65 de milioane de euro

redactia

Restaurantul Hotelului Privo din Târgu Mureş, cel mai bun din Europa

Stefana Muresan

Petroliștii de la MOL au finanțat 2.000 de proiecte cultural-sportive

Nora Dumitrescu

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

Universitatea de Vest din Timișoara se pregătește să găzduiască peste 100 de olimpici și pasionați de robotică

Ligia Voro

Investitorii în stațiuni balneare, ajutor de minimis de maximum 200.000 de euro

Stefana Muresan

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin® în regim de urgență

Papuc Irina

Pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, pe podul metalic, se montează calea de rulare

redactia

Banca Transilvania, planuri ambițioase pentru acest an

Stefana Muresan

Peste 500.000 mp se adaugă stocului de birouri din București în 2019 și în 2020

Ionut Oprea

Aeroportul din Cluj va avea cursă de Liverpool

Nora Dumitrescu

Ziua fermierilor Holland Dairy House

Stefana Muresan

Care vor fi marile investiții ale anului în Zalău

Nora Dumitrescu

Rezidențialul în România

Ligia Voro

Top 10 cele mai scumpe terenuri de vânzare din Cluj. 7 milioane de euro pentru 2 hectare de pământ în Mărăşti

redactia

Leave a Comment