Trei proprietăți istorice din Transilvania, de vânzare cu 1,5 milioane euro

Proprietăţi istorice de 5 milioane de euro au fost puse la vânzare în orașele Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara.

Romania Sotheby’s International Realty a scos la vânzare trei clădiri istorice din Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara, care duc în spate istoria a secole de existenţă, construite pe actualul teritoriu al țării în perioada de dinainte de Primul Război Mondial, conform Economica.net.

Poarta Vieneză aparține de Cetăţuia din Cluj, clădită între anii 1715 și 1735, care urmăreşte cele mai noi principii ale arhitecturii militare europene a perioadei, cea a fortificaţiilor în sistem Vauban, concepute de către arhitectul lui Ludovic al XIV-lea, Sebastien Le Prestre de Vauban.

Cetățuia a fost clădită cu ziduri sub formă de stea, o redută, un turn și era înconjurată de bastioane, în exterior fiind înprejmuită de un val de pamânt. Porțile de acces dinspre vest și sud au dispărut, în prezent, au mai rămas în picioare doar cele din sud-est și nord.

Deasupra porților și în interiorul incintei se aflau diferite clădiri care adăposteau spații administrative, o garnizoană și un depozit de armament. Clădirea are 10 camere, patru băi și un teren de 3.200 mp. Prețul de vânzare poate fi aflat la cerere, dar estimat este undeva la 1,5 milioane de euro sau peste.

Celelalte două proprietăți sunt Palatul Gerliczi (Oradea), cu 32 de camere și 16 băi, de vânzare pentru 2 milioane de euro, și vila interbelică a lui Karoly Fenyves (Timișoara), structurată pe patru niveluri, cu 20 de camere, 6 băi, la 1,5 milioane de euro.

Exit mobile version