Electrica Transilvania Nord, investiție în zona turistică Vârtop

Categorii: Energie, Ultimele știri

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Nord Cluj a finalizat un proiect care prevede creșterea gradului de siguranță în alimentarea cu energie electrică în zona montană din Bihor.

Lucrările au fost realizate de filiala Oradea a SDEE Cluj, iar valoarea investiției s-a ridicat la 2,2 milioane de lei. “Prin realizarea proiectului s-au asigurat condiții tehnice necesare racordării la rețea a unor noi utilizatori”, conform conducerii societății.

Staţiunea Vârtop este cea mai cunoscută zonă turistică montană cu potențial schiabil din Munții Apuseni, care atrage prin prezența pârtiilor de schi și prin diversitatea punctelor de atracție. Ea este situată la granița a două județe, Bihor și Alba. Aici există mai multe hoteluri de 3-4 stele și pensiuni de 2-3 margarete.

Cele trei societăți de distribuție din grupul Electrica (Transilvania Nord, Transilvania Sud și Muntenia Nord) au fuzionat, ele fiind conduse de la Cluj. Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat fuziunea, în linie cu strategia pentru perioada 2019-2023, scopul final fiind îmbunătățirea serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori.

Societatea absorbantă este SDEE Transilvania Nord. Electrica este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice: acoperă 18 județe, din trei zone geografice (40,7% din teritoriul țării). Din 2014, este companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra.

Exit mobile version